Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/14407215 www.bgdnes.bg

Ето докъде трябва да стигне ГРИШО в Рим

Ако не защити точките, може и да е непоставен в Париж

Достигане до трети кръг на започващия турнир по тенис в Рим е задачата пред Григор Димитров. Това показват сметките, ако хасковлията иска да бъде поставен на "Ролан Гарос", който започва след три седмици.

Димитров отстъпи една позиция в световната ранглиста. Първата ракета на България заема 33-то място в класацията на АТР с 1125 точки. През миналата седмица 31-годишният Димитров загуби от Карлос Алкарас на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид. Водач продължава да бъде Новак Джокович, но вторият Алкарас, който спечели титлата в Мадрид, вече е само на пет точки от върха. В топ 10 има само една промяна - Тейлър Фриц се изкачи девети, а Феликс Оже-Алиасим е с една позиция надолу и вече е десети.

Реклама

Миналата година в италианската столица българинът стигна до трети кръг и сега има да защитава 45 точки. Именно ранкингът на състезанието във Вечния град ще бъде определящ за това кои ще са 32-ата поставени в Париж.

За "Ролан Гарос" все още не е сигурен и Рафаел Надал, който в последния момент отказа участие в Рим. Матадора, който е 14-кратен шампион от надпреварата в Париж, не е играл от януари насам, когато получи контузия на бедрото по време на Откритото на Австралия. "Ще бъде брутална загуба за тениса, ако Рафа не участва в Париж - коментира Роджър Федерер, носител на 20 титли от Големия шлем. - Надявам се, че ще успее да играе."

Четете още

Секси мамче май е гадже на Григор Димитров

Секси мамче май е гадже на Григор Димитров

Треньорът на Гришо с прогноза колко още ще играе българинът

Треньорът на Гришо с прогноза колко още ще играе българинът

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама