Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/14487020 www.bgdnes.bg

Казийски на прага на националния

От следващия сезон ветеранът ще играе в Милано

"Трябва да видим за националния отбор какво ще е положението. Говорим с Пламен Константинов, имаме разбиране да му дам отговор в най-скоро време и това ще се случи. Рано е да се каже, ще видим." Думите са на волейболиста ни Матей Казийски, който спечели с тима на "Итас Трентино" титлата в Италия.

38-годишният Казийски изведе тима от Тренто до категорична победа над "Кучине Лубе" (Чивитанова) с 3:0 (25:20, 25:20, 25:19) в 5-ата решаваща финална среща в Суперлигата на Италия. Така "Тренто" спечели финалната серия с 3:2 победи и ликува с 5-а титла в историята си, а легендата на клуба и българска звезда Матей Казийски е с основен принос за всяка една от тях - 2008, 2011, 2013, 2015 и 2023 г. Родният ветеран бе избран за MVP (най-стойностен играч - от англ.) в двубоя и с гордост вдигна трофея на стълбичката на победителите. С този успех на практика приключи ерата му в "Тренто", след като от следващия сезон ще носи екипа на "Алианц" (Милано). 

Реклама

Със среброто остана най-добрият млад волейболист на България Александър Николов, който направи всичко възможно, за да защити титлата на "Лубе", която бе спечелена от съотборниците му преди 12 месеца, но съперникът бе по-добър и заслужи титлата. 19-годишният Алекс, който бе най-резултатен за своя отбор с 12 точки, демонстрира невероятно израстване и още в първия си сезон на Апенините се превърна в основна фигура за един от най-добрите тимове в Европа.

"Това беше фантастична история. През последните две години винаги сме били много близо до успеха, а този път го направихме. Това е най-доброто, което можеше да се случи в края на престоя ми в "Тренто". Този отбор ще може да направи много дори и без мен и аз винаги ще му бъда фен. Развълнуван съм, както бях през 2008 година. "Тренто" не беше вдигал титлата почти десет години, а това е твърде дълго време", заяви Казийски, цитиран от клубния сайт на трентинци.

Четете още

Матей Казийски отказва и на Гибона за националния

Матей Казийски отказва и на Гибона за националния

Матей Казийски стана двойник на Пеп Гуардиола

Матей Казийски стана двойник на Пеп Гуардиола

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама