Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/14880840 www.bgdnes.bg

Холгер Руне: Григор ме тласна до предела

Димитров записва най-добрия си сезон в Големия шлем

"Григор е невероятен играч и ме тласна до предела на възможностите ми." Това призна Холгер Руне, който победи първата ни ракета в мъжкия тенис в осминафиналите на "Уимбълдън" с 3:6, 7:6(6), 7:6(4), 6:3 за 3 часа и 24 минути игра.

Топ тенисистът ни спечели изключително оспорвания първи сет, но загуби предимството си от пробив във втория и трябваше да отстъпи в крайно драматичния тайбрек. Именно "дълъг гейм" реши изхода и на третата част от страхотния дуел, който за съжаление отново беше взет от 20-годишния датчанин.

Реклама

"Мисля, че сътворихме наистина вълнуващ сблъсък и се надявам, че зрителите също са останали доволни - каза Руне. - Винаги трябва да се бориш докрай. Това е моят девиз. Всеки път си казвам: "Уимбълдън" се случва само веднъж в годината. Изиграй го по възможно най-добрия начин, защото няма да имаш такъв шанс скоро". 

Григор Димитров може да се пошегува със своята сравнително напреднала тенис възраст, но всъщност 32-годишният тенисист прави един от най-силните си сезони в Големия шлем. Българинът започна годината с класиране за третия кръг на "Аустрелиън Оупън", където беше спрян от бъдещия шампион Новак Джокович, а впоследствие за едва втори път съумя да достигне до осминафиналната фаза на "Ролан Гарос", отстъпвайки на Александър Зверев в спора за място във финалната осмица на турнира. "Уимбълдън" донесе нов "мейджър" осминафинал за родния ни представител. Гришо може да се похвали с изцяло ново забележително постижение в кариерата си, а именно да се класира за вторите седмици на "Ролан Гарос" и "Уимбълдън" в една и съща година.

Четете още

Гришо е №1

Гришо е №1

ФУРОР! Григор отнесе световния №10

ФУРОР! Григор отнесе световния №10

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама