Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/15441266 www.bgdnes.bg

Нургюл Салимова: Не съм на световното заради некоректни постъпки към мен!

Класиралата се на второ място в Световната купа по шахмат Нургюл Салимова скочи на временната комисия, която е определила отбора за световното отборно първенство за жени. Ето какво написа младата ни надежда в профила си във фейсбук.

"Искам да поздравя националните ни състезателки и треньора на отбора - гм Петър Арнаудов за достойното представяне на Световното Отборно за жени, което се провежда в Полша. За огромно съжаление, реших да не пътувам за Полша след някои некоректни постъпки на “Временната Комисия” (която състави и този отбор) спрямо мен. В нормални обстоятелства, никога не бих отказала да се боря и печеля за България!

Реклама

В последния мач срещу Германия, равен резултат би бил в наша полза и достатъчен за класиране за четвъртфиналите, но за съжаление късметът не бе на наша страна този път, и след много обрати, отпадаме в груповата фаза. 

Като страничен наблюдател този път, вярвам, че съотборничките ми от Олимпиадата в Ченай 2022, (където заехме 9-то място!) Гергана Пейчева, Белослава Кръстева и Виктория Радева направиха всичко по силите си. Само уважение за гм Антоанета Стефанова за нейната борбеност и несломим дух, които са пример за много от нас.

Разочарова ме това, че Световната ни шампионка - гм Антоанета Стефанова и аз, все още никога не сме играли рамо до рамо за България. Тя пропусна Олимпиадата през 2022, а тази година аз не играх на Световното. Надявам се, че в много близко бъдеще и това ще стане, тъй като е нужно, за да сме там, където заслужаваме - върха." 

Четете още

МИСТЕРИОЗНА ТАЙНА! Цар Симеон Велики дава сили на Нургюл

МИСТЕРИОЗНА ТАЙНА! Цар Симеон Велики дава сили на Нургюл

Ето ги големите съпернички на Нургюл за световната титла

Ето ги големите съпернички на Нургюл за световната титла

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама