Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/15981822 www.bgdnes.bg

Везенков ДЕБЮТИРА в НБА с тройка и победа

*В САЩ не бързат с похвалите

*Българинът с 8 т., 2 борби и 2 пресечени топки

С умерен оптимизъм коментира представянето на Александър Везенков в първия му мач в НБА телевизия ESPN. 28-годишното крило започна като резерва за "Сакраменто Кингс" при победата със 130:114 срещу "Юта Джаз" като гост. Според техния журналист, българинът се е възползвал от шанса си, но е още твърде рано за похвали и суперлативи, защото сезонът е дълъг и тежък.

Везенков се появи в игра 5:43 минути преди края на първата четвъртина. Само няколко секунди по-късно той отбеляза първия си кош в НБА, вкарвайки от тройката, за да даде аванс на тима си с 20:18.

Реклама

Това е първи български кош в Лигата на извънземните от 37 години. Александър завърши първата част с 8 точки и две борби в актива си. В НБА Георги Глушков игра през сезон 1985/86.

Александър Везенков завърши мача с 15,37 изиграни минути. В тях той се отличи с 8 точки, 2 борби и две пресечени подавания. Най-резултатен за "Сакраменто" беше Харисън Барнс, който завърши с 33 точки. Домантас Сабонис блесна с дабъл-дабъл Ц 22 точки и 12 борби.

За жалост в това време в малкия град Люистън, щата Мейн се случи поредната трагедия с масов стрелец, отнел живо на 22 души. Заради това треньорът на "Кралете" Майк Браун отказа всякакъв коментар за мача. "Тъжно е да седим тук и да си говорим докато непрекъснато в страната ни се случват такива неща. Невинни хора губят живота си просто ей така, а никой нищо не прави, за да спре ужаса", каза само Браун.

Четете още

Везенков готов за битка срещу Леброн

Везенков готов за битка срещу Леброн

Александър Везенков от САЩ: Готов съм за НБА!

Александър Везенков от САЩ: Готов съм за НБА!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама