Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/15743899 www.bgdnes.bg

Везенков готов за битка срещу Леброн

*Първи сблъсък с гиганти отвъд Океана

*Българинът ще се изправи срещу голямата звезда на НБА преди началото на сезона

Приключението на Александър Везенков в НБА започва с контроли преди началото на редовния сезон и напрежението вече витае във въздуха на "Сакраменто", защото един от първите сблъсъци е срещу "ЛА Лейкърс" на вездесъщия Леброн Джеймс!

Реклама

Българинът ще има възможност да покаже своите качества срещу един от най-великите баскетболисти на всички времена на 12 октомври. Нашето момче вече брои дните до срещата.

"Нямам търпение да дойдат мачовете - признава Саша. - Целта е да печелим всеки ден, да даваме всичко от себе си в нападение и защита и да се опитваме да бъдем по-добри. Смятам, че стилът ми пасва чудесно на играта на "Сакраменто" - с много скорост и движение по паркета. Аз идвам готов, на 28 години - ще допринеса с опит и всичко, от което тимът се нуждае, за да печели. Каквото треньорът поиска от мен, с това ще помагам. Ролята ми в "Олимпиакос" беше различна, сега моята цел е да се превърна във важен играч за "Сакраменто". Нямам търпение да се изправя срещу "Лос Анджелис Лейкърс" и Леброн Джеймс - това е просто нещо напълно различно като изживяване." 

Леброн Джеймс е на прага на своя 21-ви сезон в НБА, който ще бъде напълно различен за него. Големият баскетболист признава, че в този етап от неговия живот за него е най-важно 18-годишният му син Брони Джеймс да се възстанови напълно след преживения сърдечен арест. "Нищо друго няма значение освен семейството ми - категоричен е Джеймс. - Брони се справя изключително добре. Той започна възстановителния процес, за да се върне на терена със съотборниците си в университетския отбор на "Южна Калифорния". С успешната операция, която претърпя, Брони е все по-добре. Най-хубавото е, че разчитаме един на друг."

Преди Саша Везенков да се изправи срещу "ЛА Лейкърс" и Леброн Джеймс, българинът ще има възможност да запише първи игрови минути за "Сакраменто" в контрола срещу "Торонто". Мачът е на 9 октомври в "Роджърс Арена" във Ванкувър. Първият мач от редовния сезон в НБА за "Сакраменто" е гостуване на "Юта" на 25 октомври.

Четете още

Александър Везенков от САЩ: Готов съм за НБА!

Александър Везенков от САЩ: Готов съм за НБА!

Посрещат като бог Везенков на галавечер в Атина

Посрещат като бог Везенков на галавечер в Атина

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама