Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/16413104 www.bgdnes.bg

Автомобилната надежда Никола Цолов: Почти съм сигурен за Формула 3

На българина са нужни 100 000 евро за сезон 2024

"Почти сигурно ще участвам и през следващия сезон във Формула 3", казва българинът, който бе в сериите през изминалата година - Никола Цолов.

Новият сезон във Формула 3 стартира през март 2024 г., но това не може да е краен срок за българския пилот Никола Цолов да събере нужните му пари, с които да се финансира участието му. 100 000 евро трябват до края на януари, обясниха пред "България Днес" близки до моторните спортове.

Реклама

Кампанията на младия ни пилот "Подкрепете бъдещия български шампион във Формула 1" продължава успешно, като 61 дни преди края й са събрани малко над 40 процента от парите, които са заложени като цел. Цолов, който записа успешен дебют във Формула 3 тази година, а през миналата спечели титлата в испанската Формула 4, си е поставил за цел да събере 100 000 евро с помощта на неговите фенове, на които им харесва обещанието, че неговите победи ще са и техни. Парите са необходими за пътувания по състезания, обучения, подготовка и т.н.

Тази година Никола се състезава за френския тим АРТ Гран При, като работи с мениджърската агенция на Фернандо Алонсо "А14". Оттам също са готови да помогнат, но има редица условия, които трябва да бъдат изпълнени, а едно от тях е той да си намери спонсори. Досега в кариерата си Никола е финансиран от семейството си, както и различни спонсори. Сумата, която се събира, не е достатъчна, за да бъде гарантирано мястото на българина на стартовата решетка през новия сезон във Формула 3.

"Водят се преговори да участвам във Формула 3, но всичко е напълно конфиденциално и не мога да споделя повече подробности, но шансовете ми за участие във Формула 3 догодина са големи", признава Цолов.

Четете още

Българският шампион във Формула 4 си търси гадже

Българският шампион във Формула 4 си търси гадже

Шампионът във Формула 4 Никола Цолов: Сбъднах мечтата си!

Шампионът във Формула 4 Никола Цолов: Сбъднах мечтата си!

Реклама
Реклама