Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/16647995 www.bgdnes.bg

Любовните драми прецакват Гришо

*Бивш треньор на Димитров разкрива слабите му места

*Той страда на корта, когато не е добре емоционално, казва Данте Ботини

Любовните драми пречат на Григор Димитров да постига още по-големи успехи в тениса. Така смята един от бившите му треньори - Данте Ботини, който разкри слабите места на българина в интервю за аржентинското издание "Ла Насион". Двамата работеха заедно от декември 2020 г. до септември 2022 г., като през това време Гришо не постигна кой знае какви успехи. Тогава Димитров се бе разделил с Никол Шерцингер, имаше мимолетна връзка с рускинята Виктория Боня, а след това се хвана с нейната близка приятелка Лолита Османова. Всичко това се е отразило на играта му, става ясно от думите на Ботини. 

"Григор е тенисист, който е наслада за окото - казва треньорът. - Заради него си плащаш билета. Когато е в лош период обаче, искаш да си тръгнеш, защото едва се състезава. Това е голямата му слабост. Той страда, когато не е добре емоционално, и това се прехвърля на корта. Показва го. Когато е щастлив обаче, той може да направи най-доброто шоу."

Реклама

Периодът с Ботини не бе добър за Димитров и той се движеше от 16-о до 37-о място в ранглистата. Най-големите му успехи бяха четвъртфинал на "Аустралиън оупън" и два полуфинала на турнири от сериите "Мастърс". През 2021 г. рускинята Виктория публично разказа как най-добрият ни тенисист е разбил сърцето й. Красавицата е искала дете от българина, но вместо това той я зарязва. 

"Струваше ми се, че той е идеален - казва Боня. - Това беше човекът, когото исках да прегръщам постоянно. Имаше нещо магнетично привлекателно в него. Винаги се усмихваше. Исках да повярвам, че тази усмивка е искрена, истинска... Започнах да му приписвам качества, каквито той нямаше. В един момент му казах, че искам семейство и дете. На 41 г. съм и все още мога да родя второ дете. Той каза, че също го иска и е готов. А месец по-късно разбрах, че той се среща с друго момиче." 

През тази година Димитров имаше проблеми на корта, докато беше заедно с румънката Мадалина Геня. След раздялата Гришо подобри играта си и завърши силно сезона, като победи новата голяма звезда в тениса Карлос Алкарас и руснака Даниил Медведев.

Четете още

ДОБРО СЪРЦЕ преди Коледа! Гришо зарадва малчугани

ДОБРО СЪРЦЕ преди Коледа! Гришо зарадва малчугани

Гришо остана без коса

Гришо остана без коса

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама