Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/16984909 www.bgdnes.bg

Никола Цолов се помпа за Формула 1 на Канарските острови

*Никола не бърза с гаджетата

*С щанги, плажен волейбол и ледена вана се готви талантът в моторните спортове

"Моята единствена и най-голяма мечта е да стана първият български пилот във Формула 1." Това признава Никола Цолов. 17-годишният ни талант в моторните спортове от няколко дни се готви по специална програма на Канарските острови, научи "България Днес". 

Реклама

Бързо набиращата популярност българска звезда е преследван от все повече фенки от цял свят. На този етап обаче той е оставил любовта настрана и се е съсредоточил изцяло върху кариерата си. Цолов загрява за новия състезателен сезон с най-различни спортове. Гол до кръста той вдига гирички и щанги. Отделно залага и на плажен волейбол на остров Тенерифе, където се намира. Върти усилено педалите на велоаргометър и релаксира в ледена вана. 

Тийнейджърът постигна огромен успех, като спечели титлата в испанската Формула 4 за 2022 година. Припомняме, че в момента тече кампания за набиране на средства, които трябва да помогнат на Цолов да пробие във Формула 3. На 24 февруари дори е предвиден благотворителен рок концерт във Варна, като средствата от него също ще подпомогнат финансирането на пилота. 

"Не ме е страх да сядам зад волана. Ако те е страх в някой момент, този спорт не е за теб", категоричен е Никола. Българинът има зад гърба си помощник като двукратния световен шампион Фернандо Алонсо. Двамата са много близки.

"Фернандо не само е мой приятел, но и мой мениджър, мой ментор. Той ми помага във всички трудни моменти, когато имам нужда от подкрепа и съвет."

Четете още

Автомобилната надежда Никола Цолов: Почти съм сигурен за Формула 3

Автомобилната надежда Никола Цолов: Почти съм сигурен за Формула 3

Цолов: Алонсо ми дава ценни съвети

Цолов: Алонсо ми дава ценни съвети

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама