Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/17215084 www.bgdnes.bg

Кобрата за битката с Чар: Ще бъда в супер форма!

Мачът за световната титла на WBA ще бъде на 30 март в зала "Арена София"

Мач за световната титла по бокс в тежка категория с участието на Кубрат Пулев официално ще има. Стана ясно, че битката ще се проведе на 30-и март в зала "Арена София". Съперник ще бъде регулярният шампион на Световната боксова асоциация (WBA) Махмуд Чар. Кобрата разясни повече подробности за предстоящата среща.

"Това ще е едно невероятно събитите. Имаме привилегията то да се състои в България. Правим невъзможното, за да се случи тук този двубой. Благодарен съм на хората, които прегърнаха тази идея и помагат. Опитваме се да направим нещата така, че да има една невероятна галавечер, която да остане в историята", заяви Пулев.

Реклама

"Като спортист ще се изправя срещу един сериозен противник. Той има доста опит и много тежки битки, през които е минал. Подхождам с респект и уважение към него. Бъдете сигурни, че ще изляза в една супер форма, а оттам нататък, каквото Господ е отредил. Ще направим всичко възможно да направим България световен шампион по бокс", сподели Кубрат Пулев пред журналистите. Съперникът на Кобрата - Махмуд Чар, също присъства на срещата с медиите и заяви: 

"Бях поканен да се бия в България за първи път през 2017-а. Градът е красив. Всички трябва да дойдат да гледат битката и да се насладят на това страхотно място. Кубрат е невероятен боксьор и боец. Преди бяхме заедно част от "Зауерланд". Знаем се от много време. Ние сме приятели, но това е състезание. Радвам се, че ще се бием с него", бяха думите на Чар. 

Кобрата за последно се боксира на родна земя през 2018-а. Тогава той надделя над Хюи Фюри с единодушно съдийско решение след 12 рунда бокс. В последната си среща на ринга българинът надигра Анджей Вавржик през декември миналата година в Калифорния, САЩ.

Тервел: Кубрат е пример за мен

Тервел Пулев също ще участва в бойната вечер, в която неговият брат Кубрат ще се боксира с Махмуд Чар.

"Радвам се, че и аз ще съм част от тази галавечер. Впечатлявам се от смелостта на Кубрат, тя е пример за мен. Аз вървя по неговите стъпки и в живота, и в кариерата. За мен е привилегия да съм част от това уникално шоу. Битка за световна титла между двама страхотни боксьори", каза Тервел.

"Искаме да сме световни шампиони след всички трудности и неуспехи, които сме имали. Критиките са част от спорта, но това ни кара да се подобряваме. За мен те са винаги за добро и това ни кара да тренираме още по-здраво." Опонентът на Тервел все още не е уточнен. 

Четете още

Ето я тайната жена на Кобрата (невиждани снимки)

Ето я тайната жена на Кобрата (невиждани снимки)

ЕКСКЛУЗИВНО! Кубрат Пулев ще се бие в "Арена София" за световната титла

ЕКСКЛУЗИВНО! Кубрат Пулев ще се бие в "Арена София" за световната титла

Реклама
Реклама
Реклама