Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/17251734 www.bgdnes.bg

Див вълк помогнал на Коди да смачка Германия

Това животно е моето второ аз, казва талантливият гард

"Един ден ще спрат да смятат Вълка за аутсайдер!" Това загадъчно послание публикува героят на България Коди Милър-Макинтайър, който е с решителен принос за историческата победа над световния шампион Германия с 67:62 в Ботевград.


Нашите спечелиха квалификацията за Евробаскетс с вдъхновена игра пред препълнената зала, а Коди обърна прожекторите към себе си с решаващи точки. Оказва се, че талантливият гард има свой начин да се вдъхновява за двубоите и да отключва спортната си агресия. Коди събужда вълка в себе си, преди да излезе на площадката. Оставя се на своя вътрешен порив в стил "дивото зове". Това е причината голяма част от изявите на баскетболиста в социалните мрежи да са свързани с преклонението му към зверовете.
"Разбрах, че за да играеш баскетбол на високо ниво, трябва да носиш в себе си много силна агресия на игрището - разкрива Коди Милър-Макинтайър в интервю за сайта на EuroCup. - Когато съм на паркета, искам да бъда различен от това, което съм в ежедневието. Искам да бъда вълк! Това ми помага на психическо ниво. Така мога да бъда по-добър спортист. Вълкът е моето второ аз! Вълците не са най-силните животни, но са смъртоносни тогава, когато са заедно."
Коди Милър-Макинтайър коментира и какво е чувството да победиш световния шампион Германия. "Невероятно е - споделя гардът. - Да видя как всички ни подкрепят, как вярват, че ще спечелим... Беше уникално! Дори когато губехме с доста в резултата, феновете ни подкрепяха. Това дава на играчите много енергия, за да продължат да се борят. Искам да благодаря на всички, че не спряха да викат за нас, когато губехме. Именно това е причината да спечелим мача!"

Четете още

Голямата звезда на "Сакраменто" похвали Везенков

Голямата звезда на "Сакраменто" похвали Везенков

Гаджето спешно при Везенков

Гаджето спешно при Везенков

Ще се справи ли "Сакраменто Кингс" без Везенков?

Ще се справи ли "Сакраменто Кингс" без Везенков?

СРАМ! Легендата Георги Глушков спъна каратист в "Стани богат"

СРАМ! Легендата Георги Глушков спъна каратист в "Стани богат"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама