Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/17307645 www.bgdnes.bg

Гришо с лесен старт на Индиан Уелс

Димитров среща Александър Мюлер или квалификант

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще има сравнително лесен старт на "Мастърс" турнира в Индиън Уелс. Българинът е поставен и ще почива в първи кръг. Във втория ще се изправи срещу Александър Мюлер (Фр) или квалификант.
Гришо е поставен под номер 13 в схемата на надпреварата, като това му дава възможност да пропусне първите мачове. Мюлер пък е номер 88 в световната ранглиста. Двамата с Димитров не са излизали един срещу друг до момента. През 2024 г. французинът игра на четвъртфинал на турнира в Окланд.

При успех във втория кръг, Гришо ще се изправи срещу Стан Вавринка, Томаш Махач или Адриан Манарино. На 1/8-финал вероятен негов съперник е Даниил Медведев - номер 4 в схемата. Последният път, когато играха Григор срази руснака във втория кръг от турнира в Париж от сериите "Мастърс". Българинът победи с 6:3, 6:7(4), 7:6(2) след близо 3 часа игра.

Димитров ще играе за 11-ти път в Индиън Уелс. Първата ни ракета може да се похвали с достигане до полуфинал през 2021 г. и до четвъртфинал през 2022 г.
Завръщащият се на корта Рафаел Надал ще се изправи срещу Милош Раонич в един от най-интересните мачове от първия кръг. При победа Матадора от Майорка го очаква сблъсък с Холгер Руне.

Четете още

Григор Димитров: Аз принадлежа на Хасково

Григор Димитров: Аз принадлежа на Хасково

Гришо подкара жълт мерцедес за 2,5 млн. лв.

Гришо подкара жълт мерцедес за 2,5 млн. лв.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама