Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1758456 www.bgdnes.bg

Балотели - негърче?!

Невероятен расистки скандал избухна в Италия броени дни след дебюта на Марио Балотели с "Милан". Вицепрезидентът на "росонерите" Паоло Берлускони, който е брат на клубния бос Силвио Берлускони, не сдържа езика зад зъбите си и се изгаври с нападателя.
По време на политическа среща в Монца той коментирал привличането на нападателя и го определил като малкото негърче в семейството (negretto di famiglia). "А сега да вървим и да гледаме малкото негърче в семейството, тази луда глава", били точните думи на Берлускони.
Те били отразени в някои най-големите медии на Апенините като "Тутоспорт", "Ла Република" и "Кориере тв". Изказването предизвика вълна от негативни коментари. Само преди няколко дни Балотели бе посрещнат на крака от "Сан Сиро", а при дебюта си за "Милан" наниза два гола за успеха с 2:1 над "Удинезе".
В началото на миналия месец собственикът на отбора Силвио Берлускони се обяви против расизма. Той приветства решението на полузащитника Кевин-Принс Боатенг, който напусна терена по време на мач с "Про Патрия" заради расистки скандирания по негов адрес.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама