Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1758525 www.bgdnes.bg

Киркова се разбила със 100 км/ч

Най-добрата българска скиорка Мария Киркова се разбила със скорост от 100 км/ч в неделя по време на тренировка преди старта на световното първенство в Шладминг (Ав), разкриха свидетели на зловещото падане.
"Имаше невероятен късмет, защото щеките и ските се разкачиха - разказаха пред "България Днес" очевидци. - Падна напред, удари се в земята и от скоростта се повдигна. Отърва се леко."
Пораженията от това "леко падане" са много сериозни. Тя има счупен ляв палец, както и съмнения за скъсано сухожилие на ръката. Лицето е било надрано, а по цялото тяло имало натъртвания.
Въпреки това българката ще стисне зъби и няма да прекрати участието си. Тя беше записана под номер 48 във вчерашния супергигантски слалом. Състезанието беше отлагано цял ден заради мъгла. Софиянката не стартира, но по-рано сутринта направи три тренировъчни спускания.
Цялата ситуация с Мария Киркова беше забулена от българската федерация. Всички скиори са получили строга забрана да не коментират инцидента с медиите.
"Тя е мъжко момиче и ще стисне зъби - обясниха източниците на "България Днес" от Шладминг. - Винаги кара на 110%, рискува малко повече от останалите състезателки. На олимпиадата във Ванкувър караше със скъсан мускул на рамото, а след това й направиха две операции."
Голям плюс за възстановяването на Киркова е наличието на физиотерапевт. За пръв път нашият национален отбор има подобен специалист, който да се грижи при нужда за състезателите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама