Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1761896 www.bgdnes.bg

Адамек се пазари с Пулев

Мениджърът на европейския шампион по бокс за професионалисти Кубрат Пулев - Хаген Дьоринг, разкри защо следващият съперник на българина Томаш Адамек (Пол) все още не е подписал договор за мач. Полякът иска прекалено голям процент от общия хонорар за двубоя. При подобни елиминационни срещи за определяне на официалния претендент за световната титла двамата противници поделят 50 на 50 наградния фонд. Победителят ще получи правото да се бие с Владимир Кличко.
"Адамек поиска 65% за него и 35% за Кубрат - коментира Дьоринг. - Ние категорично не сме съгласни и веднага изпратихме контраоферта - 65% за Кубрат и 35% за поляка. Ясно е, че няма да се разберем. Хората на поляка умишлено отлагат."
Ако двете страни не се разберат, ще бъде проведен търг за организиране на галавечерта. Това гласи регламентът на Международната боксова федерация. При подобно надаване двете страни посочват сума, която представлява общия награден фонд на мача. Парите се разделят 50 на 50.
"Вероятно следващата седмица ще бъде насрочена дата на търга - уточни Дьоринг. - Забавянето елиминира възможността Кубрат да се бие на 23 март, както предвиждахме. Неговият следващ двубой няма да е преди 1 април, а има възможност да се проведе и през май."
Немският мениджър уточни, че ако Кубрат спечели мача с Адамек, няма да предизвика веднага Владимир Кличко. Преди това украинецът ще трябва задължително да играе с Александър Поветкин.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама