Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1768301 www.bgdnes.bg

"Манчестър Юнайтед" трепери от Роналдо

"Трябват ни двама или дори трима защитници, които да пазят Кристиано Роналдо", изчисли халфът на "Манчестър Юнайтед" Майкъл Карик.
Неговият отбор гостува днес на "Реал" (Мадрид) в един от най-вълнуващите осминафинални сблъсъци в Шампионската лига. Двубоят е от 21,45 и ще бъде излъчван пряко по bTV action.
За първи път Кристиано ще се изправи срещу бившите си съотборници. След преминаването си от "Юнайтед" в "Реал" през 2009 г. за 80 милиона лири Роналдо не спира да бележи. Той е вкарал невероятните 182 гола в 179 мача за "Реал".
"Това, което Кристиано прави в Мадрид, е изумително - казва Карик. - Едва ли някой друг би могъл да отбележи толкова много попадения за толкова кратко време."
Мениджърът на "червените дяволи" Алекс Фъргюсън също не пропусна да похвали своя бивш играч.
"Той е най-добрият в "Реал", няма спор по този въпрос. Кристиано е по-силен играч дори от Зинедин Зидан", заяви шотландецът.
От другата страна треньорът на "кралете" Жозе Моуриньо ще хвърли всички сили в опит да спечели Шампионската лига. Отборът му загуби всякакви шансове в първенството на Испания.
Междувременно стана ясно, че защитниците на "Юнайтед" не са във възторг от това, че ще се изправят срещу португалеца.
"Очевидно Роналдо го чака много емоционален мач - заяви ветеранът в отбраната на англичаните Рио Фърдинанд. - Да се надяваме, че силните чувства ще му дойдат в повече. Разменихме си няколко съобщения по телефона. Когато се стигне до ситуация да се изправиш срещу приятел, трябва да оставиш всички разговори настрана, докато мачът не приключи. Роналдо има страхотна връзка с нашите фенове. Уважението помежду им е взаимно. Привържениците го ценяха високо, докато беше при нас, и дори сега, когато е в друг отбор, все още пеят името му. Роналдо дойде като младо момче и си тръгна като играч от световна класа."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама