Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1770404 www.bgdnes.bg

Погребват "Миньор"

Шефовете на пернишкия "Миньор", кметът на общината Росица Янакиева и общинските съветници са на път да влязат в историята като хората, които ще погребат футбола в града. Отбор на практика няма.
"Не тренираме и не водим никаква подготовка", каза пред "България Днес" старши треньорът на "Миньор" (Перник) Николай Тодоров-Кайзера. Той е единственият човек от клуба, който не се крие и отговаря на неудобните въпроси.
"Няма яснота за бъдещето на футбола в Перник - призна Тодоров. - На мен ми казват, че се водят някакви неясни преговори с някакви неясни спонсори. Но няма нищо конкретно. Представил съм на ръководството план. Казал съм кои играчи са ми необходими. Нищо не може да стане, ако не се осигурят необходимите средства. Никой от шефовете не ми се обажда и не ме търси. Всички имаме да получаваме заплати. И аз, и футболистите. Не искам да коментирам колко пари имам да взимам. Това не е най-важното в момента."
Изпълнителният директор на "Миньор" генерал Йордан Димитров от месеци обяснява как търси решение на проблемите заедно с кмета на града Росица Янакиева. Сега не вдига телефона си.
"Не знам какво точно се случва в "Миньор" - каза пред "България Днес" Росица Янакиева. - Вчера се чух с генерал Димитров, но и аз много-много не разбрах как стоят нещата. Обадете се на Георги Цветков, който е представител на общината в клуба.
"Ама то и аз нищо не знам - призна Цветков. - На сесия на общинския съвет я питаха Янакиева какво става с отбора, но тя не отговори. Нищо не мога да ви кажа за "Миньор". Пак ще питам и тогава ще мога да ви отговоря."
В същото време фенове на отбора са категорични, че всички, които имат отношение към убийството на любимият им тим, ще трябва да си платят.
"Няма да оставим нещата така, заканват се ултраси."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама