Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1787149 www.bgdnes.bg

Венгер след провала срещу "Байерн": Живи сме след кошмара!

"Няма невъзможни неща - каза мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер след тежката загуба с 1:3 от "Байерн" в осминафинал от Шампионската лига. - Знам, че ще бъде много трудно в реванша на немска земя, но не сме се предали."
Плахият оптимизъм на французина едва ли топли особено феновете на "артилеристите", които бяха изпълнили трибуните на "Емиратс". Отборът им получи втори шамар след кошмарната загуба с 0:1 от "Блекбърн" в събота за Купата на Англия. Сезонът изглежда пълен провал. Дори мястото сред първите четири във Висшата лига се изплъзва. Това означава, че "Арсенал" най-вероятно няма да играе догодина в Шампионската лига и ще претърпи сериозни финансови загуби.
Въпреки всичко халфът на "топчиите" Джак Уилшър защити своя мениджър, който е упрекван най-вече за това, че не успява да задържи най-силните си футболисти.
"Въпросът за смяната на боса въобще на трябва да бъде поставян. Отговорността е на играчите", каза Уилшър. - Започнахме мача лошо и това предреши изхода на срещата. През второто полувреме показахме игра, но беше късно. Ще бъде трудно на реванша, но все още не сме отпаднали."
Звездата на гостите Бастиан Швайнщайгер отдаде дължимото на съперника. "Играта наистина ни вървеше, особено през първите 30 минути", коментира Швайни. - Бяхме безмилостни при реализирането на головите положения. Третият гол бе изключително важен. Не трябва да подценяваме "Арсенал". Те имат много добри играчи и трябва да играем силно на реванша. Няма да са туристи в ответната среща. Постигнахме добър резултат, но двубоят не е приключил."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама