Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1791484 www.bgdnes.bg

Защитникът Симеон Иванов Матераци: Съдията дим да го няма от страх

"Съдията се уплаши от феновете, които нахлуха на терена и избяга." Така започва разказа си за приятелския мач "Локомотив" (Пловдив) - "Любимец" защитникът на гостите Симеон Иванов-Матераци.

Контролата се превръща в истински екшън, в който по чудо няма строшени ръце и крака.

Положението спасява директорът на "Локо" Атанас Узунов, който се наема да свири последните минути на двубоя, въпреки че е край терена само като зрител. Преди това елитният рефер Георги Кабаков изчезва безследно, за да се спаси от гнева на запалянковците. Груб фаул именно на родния Матераци става причина за прекъсването на срещата.

"Наистина влязох лошо отзад, но не мисля, че беше чак толкова страшно - признава Иванов. - Тях непрекъснато ги надъхваха отстрани техните хора и те здраво ни ритаха. Не мога да разбера защо бяха толкова изнервени. След моя фаул феновете нахлуха на игрището и съдиите побегнаха. Реферите имаха преднина пред запалянковците, които тръгнаха да ги атакуват от другия край на игрището. Така че успяха да се измъкнат, без да им се налага да тичат много бързо."

Ситуацията става трагикомична, защото мачът няма как да продължи без арбитрите.
Тогава бившият международен съдия Атанас Узунов решава да си припомни славните години на терена.

"Любимец" от самото начало играха много грубо - разказа Узунов. - Нарушението на Иванов преля търпението на феновете и те тръгнаха на саморазправа. Нямах проблеми да доизкарам мача. Все пак аз не срещнах трудности на двубой като "Барселона" и "Байерн", така че няма как тези отбори да ме затруднят. Свалям 10 килограма и съм готов пак да свиря на високо равнище."

Бойните момчета от Любимец не приемат, че вината за грубия мач е тяхна.
"Те ни ритаха повече - заяви треньорът на "Любимец" Веско Величков. - Ние не сме груб отбор, просто играем твърдо. Нямам обяснение защо имаше толкова много нерви в двубоя".

Тази предсезонна контрола е поредната, която завършва със скандал, но този път поне не е свързан с черно тото. Преди това наши водещи отбори участваха в странни мачове. Съдията на "Славия" - "Терек" даде 15-минутно продължение, като преди това свиреше и отменяше дузпи. ЦСКА завърши в три двубоя при резултат 3:3. "Ботев" загуби една от срещите си с 1:7. Това накара италианските медии да заподозрат нещо гнило. Букмейкъри били регистрирали много залози за голям брой голове при катастрофата на "Ботев".

"Лудогорец" беше неузнаваем в предсезонните мачове и падна в един от тях с 2:6. В друга среща футболисти на шампионите нападнаха съдията, който преждевременно прекрати мача.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама