Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/17918058 www.bgdnes.bg

Гришо отпадна от Рим, с травма е преди "Ролан Гарос"

Болки в лявата китка мъчат Димитров

Григор Димитров е с травма на лявата китка десетина дни преди "Ролан Гарос". Най-добрият ни тенисист излезе с ортопедична превръзка в двубоя си срещу Тейлър Фриц от 1/8-финалите на турнира от сериите "Мастърс" в Рим. Българинът загуби с 2:6, 7:6 (11), 1:6.

Травмата видимо пречеше на Гришо на подхвърлянето на топката при сервис. Той допусна 11 двойни грешки.

Реклама

Болката на моменти беше толкова голяма, че Димитров имаше нужда от помощ от подавачите на топките. Те му съдействаха да свали накитиника на другата му ръка. Григор не можеше да използва лявата.

Предполага се, че е получил контузията при падането си в мача с Теренс Атман от предния кръг. Тогава Гришо изкълчи и глезена си, но се оказа, че по-сериозно е пострадала китката му. Тя е на ръката, на която се подпря, падайки.

Колко е сериозна травмата ще стане ясно тепърва. Той има 12 дни до началото на "Ролан Гарос", за да се възстанови. Вторият турнир от Големия шлем за годината започва на 26 май.

Аут от надпреварата в Париж почти сигурно е №2 в света Яник Синер. 22-годишният италианец все още не е възстановен от контузията си в тазобедрената става и няма да получи медицинско разрешение да участва. Въпреки че травмата не е тежка, съветите на медицинския щаб на Синер са той да пропусне надпреварата в Париж, тъй като рискува усложняването й.

В момента тенисистът е в Торино, където провежда лечение в специализирана клиника. То трябва да приключи днес, след което Синер и щабът му трябва да решат как да процедират.

Четете още

Григор победи французин в Рим

Григор победи французин в Рим

Гришо мина през Нишиока, чака Атман в Рим

Гришо мина през Нишиока, чака Атман в Рим

Реклама
Реклама
Реклама