Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1792126 www.bgdnes.bg

Тервел Пулев: Няма с кого да тренирам у нас

Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон Тервел Пулев (91 кг) беше принуден да изиграе първия официален мач за годината на турнира "Странджа". Той се справи отлично с Втоджимерж Летр (Пол) и го надви с 14:2. Късно снощи софиянецът игра на полуфинал срещу вицешампиона на България Николай Мутавски.
"Голям минус е, че нямам сериозна конкуренция в България не само в моята, но и в горната супертежка категория - обясни Пулев. - За щастие нашата федерация се е договорила с Беларус да отидем на лагер при тях преди европейското първенство през май."
В началото на годината Пулев замина за Германия, където игра спаринги със световните шампиони при професионалистите Марко Хук и Йоан Пабло Ернандес. Когато се завърна у нас, по-младият брат от прочутата боксова фамилия участва на държавния шампионат, при това в горната супертежка категория (+91 кг). Въпреки това нито един съперник не се престраши да се качи на ринга срещу него.
"Първият официален мач за годината пред публика и съдии винаги е по-труден - обясни Пулев. - Доволен съм от представянето до момента, нямам забележки, защото подготовката протече по план. До европейското първенство ми предстоят два турнира в Белград и в Албания."
Малкото зрители в първите два дни на турнира "Странджа" не притесняват таланта.
"Нормално е, все пак хората са на работа, но съм сигурен, че за финалите в събота зала "Универсиада" ще се напълни", убеден е Тервел Пулев.
Сблъсъците за златото са днес от 17.30 ч. Билетите са по 10 лв., а шоуто ще бъде предавано пряко по БНТ Свят и по БНТ 1.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама