Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1804864 www.bgdnes.bg

Величко Чолаков: Заминах за Азербайджан на инат

Огнян Георгиев
Щангистът Величко Чолаков призна, че е заминал за Азербайджан на инат. Бронзовият медалист от олимпийските игри в Атина '04 беше сред националите, които бяха хванати с допинг през лятото на 2008-а. Тежкоатлетът от Смолян получи четиригодишно наказание. През този период той подписа договор с бившата съветска република.
"Отидох на инат, защото още исках да се състезавам, а в България никой не ни броеше за живи заради допинга - призна гигантът. - Въпросът не беше в парите, защото и преди пет години можех да си живея нормално със семейството."
Чолаков имаше шанса да вдига за Азербайджан на олимпиадата в Лондон, но получи възпаление на зъбите и травма, които го спряха от участие. В момента тежкоатлетът и неговият колега Иван Стоицов очакват разрешение от азерската федерация, за да могат отново да се състезават за България.
"Изпратихме три писма, но чак на третото казаха, че са го получили - обясни ситуацията Чолаков. - Чиновниците казват, че не могат да вземат решение. Там всичко се решава от президента, който е много богат. Още през декември коментирахме, ако трябва да се плаща някакъв трансфер - да кажат."
Чолаков тренира в Смолян всеки ден и е готов веднага да се включи в състезания.
"Мога да участвам на световното първенство след няколко месеца, ако получа разрешение", уверен е в силите си ветеранът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама