Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1814261 www.bgdnes.bg

Ферарио Спасов: Йешич е пътник!

Доста остро към играта на ЦСКА се изказа Ферарио Спасов, след като "червените" бяха тотално надиграни от "Литекс" с 0:2 насред стадион "Българска армия". Бившият треньор и на двата клуба не спести критиките си към сръбския наставник на домакините Миодраг Йешич, като му предвеща скорошно уволнение.
"В никакъв случай не съм изненадан от загубата на ЦСКА, като се има предвид тотално сбърканият начин на игра. Ако продължава по същия начин, този отбор го очакват още много подобни резултати. Футболистите бяха бавни, тромави и тотално дезорганизирани. А това изцяло е "заслуга" на треньора Йешич. Подобно жалко състояние на ЦСКА не подхожда нито на амбициите на тима, нито на феновете му. Съвсем реално изглежда "червените" да останат извън Европа. Дори за купата, защо всички подценяват "Локо" (Сф)? Според мен ще изхвърлят ЦСКА от турнира. Подобна загуба на старта на шампионата винаги се отразява зле психологически", прогнозира Спасов пред "България Днес". Специалистът, който през есенния полусезон водеше "Ботев" (Пд), се обяви против чуждестранните треньори в "А" група.
"Дали Йешич има място в ЦСКА? Аз по принцип съм изцяло за българските треньори. Не приемам, че някой недоказан чужденец трябва да заема мястото на наш кадър. Сигурен съм, че Йешич няма да изкара сезона" на "Армията". Тоя модел не работи", отсече Феро, който не пропусна да похвали Христо Стоичков и работата му в Ловеч.
"Това е правилната политика. Младите момчета в "Литекс" и авторитетът на Ицо заслужават адмирации. Едва ли има по-добра симбиоза от това. В Ловеч за пореден път доказват, че са с 2-3 години пред всички останали родни клубове", добави мустакатият спец.
Междувременно изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев намекна, че в клуба е избухнал бунт срещу Йешич. Голяма част от футболистите били крайно недоволни от проведената зимна подготовка в Турция. Тарторите на отбора са поискали спешна среща с ръководството, на която ще настояват за връщане на кондиционния специалист Роко Перота и освобождаване на  сръбските пишман треньори без дипломи, които помагат на Йешич.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама