Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1827438 www.bgdnes.bg

Радостин Кишишев: Дано изпратим Йешич в Сърбия

"Пожелавам на треньора на ЦСКА Миодраг Йешич след мача с "Черноморец" да си замине за Сърбия", каза пред "България Днес" спортният директор на "акулите" Радостин Кишишев. Мачът ЦСКА - "Черноморец" е утре от 15,45 ч. и ще бъде излъчван директно по БНТ1.


"Назначаването на Йешич беше фарс от самото начало. Всички знаеха какво ще последва - коментира бившият национал Кишишев. - Сърбинът едва ли ще липсва на някого, ако бъде уволнен след загуба от "Черноморец". В България има достатъчно качествени треньори. В случая не става дума само за нашия наставник Димитър Димитров, който е най-добрият в последните 15-20 години. Категорично мога да кажа, че треньорите от чужбина не вдигат нивото на "А" група.

Реклама


Вече цяла седмица се говори, че Йешич може да бъде уволнен след само два мача начело на ЦСКА. "Армейците" играха трагично срещу "Литекс" и загубиха на своя стадион с 0:2. По-неприятното за феновете на "червените" беше, че футболистите едва се движеха по терена. Те не изглеждаха ядосани от поражението, а по-скоро отегчени от това, което се случва.


Йешич нападна играчите и каза, че те се опитват да командват от съблекалнята. Заговори се за конфликт между сърбина и група от водещите футболисти. Своенравният нападател Мишел Платини обяви, че е контузен в глезена, няколко дни след конфузната загуба от "Литекс". След това беше пратен да тренира с юношите. Едва ли някой е повярвал на обяснението на ръководството, че Платини трябвало да вдигне тонуса на младите таланти. Мишел е известен, че играе само тогава, когато сам пожелае, и е почти неконтролируем. Така той си тръгна предсрочно след паузата на полусезона, без да му пука, че го чака глоба.

Така и не стана ясно дали му е наложена санкция или не. Бразилецът е бивш играч на "Черноморец" и по неговия трансфер дълго време се водеха спорове и дела. Всичко се забатачи до степен да не се знае кой, колко и кога е платил. Историята се повтори и с друга сделка по оста "Черноморец" - ЦСКА - тази за Анисе.
"Делата срещу "червените" са в съда и тепърва ще чакаме решение по тях - коментира пред "България Днес" изпълнителният директор на "Черноморец" Пламен Киряков. - Едва ли тези спорове по някакъв начин ще повлияят на мотивацията на играчите. Вярвам, че имаме възможност да спечелим мача в София."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама