Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1827542 www.bgdnes.bg

Бившият таран на "Левски" Георги Славчев: Няма играчи като Мъри и Илиан

Бившият съотборник на Илиан Илиев и Станимир Стоилов в "Левски" - Георги Славчев, смята, че днес е трудно да се намерят футболисти като тях. Той и наставниците на "Ботев" (Пд) и "сините" бяха част от големия отбор на "Герена" през 90-те, който стана шампион три пъти поред.  
"И като треньори имат добри качества - сподели Славчев пред "България Днес". - Сега обаче е трудно да се намерят футболисти като тях. И двамата бяха много класни играчи с отлични качества. В онзи отбор бяхме страхотен колектив. Нямаше разделение и групички. Бяхме постоянно заедно и затова отборът вървеше."
Бившият кмет на Пасарел смята, че Илиев и Стоилов няма с какво да се изненадат в мача между отборите им днес. Не може да прогнозира и кой ще излезе победител в задочния дуел.
"В България по принцип е трудно два отбора да се изненадат с нещо - обясни Славчев. - Нивото на футбола ни не е толкова високо, за да се случи това. Освен това двамата се познават много добре."
Треньорът на "Левски" също обяви, че познава добре колегата си Станимир Стоилов. Той е наясно, че "канарчетата" практикуват атакуващ футбол. 
"Знам разбиранията на Мъри и очаквам двата отбора да се надиграват - сподели той. - Ще обърнем внимание на атакуващия стил на "Ботев", но ако владеем топката, те няма как да го практикуват. Ще атакуваме от първата минута. Специалното е това да побеждаваме и да вървим към титлата, друго специално няма в този мач. Имам все още резерви към някои от футболистите. Знам какви са възможностите им и имаше изяви срещу "Черноморец", които не ми харесаха.  Винаги съм казвал, че мога да взема съвети от хора като Наско и останалите, които никога не са били язвителни спрямо мен и отбора. От тези хора мога винаги да взема съвет. Това не важи за други хора."
Стоилов от своя страна обяви, че не го интересува как ще играе "Левски". 
„Имам доста проблеми с контузени футболисти, няма да рискувам здравето на невъзстановените - каза Мъри. - От моите футболисти очаквам повече агресия и самочувствие, но без излишни нерви. Притеснявам се отборът да не прегори. Не желая да влизам в полемика с хора от противниковия лагер. Не ме интересува как ще играе "Левски". По-важно е моят отбор да покаже собствен стил.“ 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама