Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1831197 www.bgdnes.bg

ЦСКА с трудна победа на "Българска армия"

С два гола срещу гостуващия на "Армията" "Черноморец" португалецът в ЦСКА Сержиньо спаси поста на треньора си Миодраг Йешич. Така сърбинът ще може да диша по-спокойно и в сряда в първия мач за Купата на България срещу "Локомотив" (Сф). И при негативен резултат ще може да разчита на реванша да отстрани столичните "железничари".


Днес в Борисовата градина ЦСКА и „Черноморец“ изнесоха доста постна продукция. "Червените" се наложиха с 2:0, като възпитаниците на Миодраг Йешич могат да благодарят на стража на гостите Стоян Колев за спечелените три точки, който направи груба грешка при първия гол. Попаденията в срещата бяха дело на Сержиньо в 24-ата и 90-ата минута.
ЦСКА отново демонстрира игра, която не се понрави на феновете. Футболистите затвърдиха мнението, че не са достатъчно подготвени в нито един аспект - тактически, физически и технически.
Домакините притиснаха своя опонент още в самото начало на срещата. В 21-вата минута две комични ситуации развеселиха феновете по трибуните. Притиснат от противников състезател, Пламен Крачунов върна топката към вратаря Томаш Черни, който, въпреки че бе сам, чудно защо реши да я хване с ръце. Логично съдията отсъди двоен фаул, който бе изпълнен доста нескопосано. Двама футболисти на "Черноморец" се разминаха с кълбото и дадоха възможност на „червените“ за контраатака.
В 41-вата минута Крачунов получи комоцио и бе изведен от стадиона с линейка.
Второто полувреме започна с натиск на гостите, които имаха няколко възможности да изравнят. Пръв с изстрел се отчете Тодор Паланков, но Черни бе заел добра позиция и с лекота отрази. Последва нов удар, но този път на Ванчо Траянов, който профуча на сантиметри от страничната греда. В 63-ата минута "Черноморец" бе на крачка от отбелязване на попадение. Резервата Станислав Дрянов напредна през центъра и с техничен удар се пробва да прехвърли Черни, който със сетни усилия успя да избие в корнер.



ЦСКА създаде първата голова ситуация за втората част чак в 73-ата минута.
В 82-рата минута Георги Терзиев направи непростим пропуск. Защитникът бе оставен напълно непокрит на няколко метра от вратата на "армейците" и вместо да насочи кълбото в ъгъла, прати топката право в ръцете на Черни.
"Този успех ни беше необходим за самочувствието на отбора - заяви самият Йешич. - Можехме да вкараме още два гола в края. След първата загуба се усещаше напрежение. Опитах се да го сваля и може би съм успял. Надявам се, че ще играем още по-добре от мач на мач."
"Резултатът не отразява съотношението на силите - смята колегата му Димитър Димитров-Херо. - Решихме да рискуваме накрая и вкарахме централен нападател. Стояхме по-добре от ЦСКА и реално имахме много повече чисти положения. Липсва ни самочувствие пред гола. Доволен съм, тъй като играем със 17-18-годишни момчета, които тепърва се учат на футбол. Селекцията ни тази зима беше доста слаба, не намерихме хората, които са ни нужни. Напускането на много футболисти се чувства явно." 
Още преди мача голмайстор №1 на ЦСКА за всички времена Петър Жеков отново разкритикува остро Миодраг Йешич. Причината - капитанът Иван Бандаловски и нападателят Мишел Платини не бяха в групата за срещата с "акулите". "Как може без Мишел и Иван Бандаловски! Този Йешич не е добре. Това е футбол, винаги можеш да сгрешиш, както направи Иван срещу "Литекс". Миналия мач смени Платини и Варела със защитници, глупакът, а сега не включва Платини и Иван! Контузени ли? Ако той ги е контузил...", изригна легендата на ЦСКА.








 

 


Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама