Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1833674 www.bgdnes.bg

В "Милан" оптимисти: Бием "Барса" с бързи контри

С приповдигнато настроение пътува тимът на "Милан" за мача реванш срещу "Барселона" от Шампионската лига. Сблъсъкът на "Ноу Камп" е тази вечер от 21,45 часа, а "росонерите" имат солидна преднина от два чисти гола. Част от футболистите на италианския колос разкриха каква ще е тактиката на тима за решителния сблъсък. Треньорът Масимилиано Алегри няма да заложи на тотално дефанзивен футбол в стил катеначо, както се очаква, а ще разчита на бързите си футболисти за светкавични контраатаки. 
Крилото на "Милан" Кевин Констант е убеден, че неговият отбор ще продължи на четвъртфиналите. "Всички ние сме съсредоточени върху мача с "Барселона". Наясно сме, че двубоят ще бъде много по-различен от първия в Милано. Имаме добра преднина, но не си мислете, че отиваме в Барселона само за да се защитаваме. Ако искаме да отстраним каталунците, ще трябва и да атакуваме. Знаем, че противникът ще се опита да владее много топката, но когато ние стигнем до нея, просто трябва да нападаме", обоснова стратегията за дербито Констант пред клубната телевизия на "Милан".
"Барселона“ е страхотен отбор, но в момента преминава през труден период. Това се случи и на нас в началото на сезона. Все пак знам, че играем срещу най-добрия тим  в света. Убеден съм, че ще направим добър мач и ще продължим напред. Готови сме психически за битката", добави бившият футболист на "Киево" и "Дженоа". 
УЕФА изненадващо назначи унгареца Виктор Касай за главен съдия на мача. От двата лагера изразиха увереност, че арбитърът няма да помрачи празника на "Ноу Камп". 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама