Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1834010 www.bgdnes.bg

Извънземен в ЦСКА


Георги ИВАНОВ
"Новият треньор на ЦСКА трябва да е извънземен, за да оправи отбора." Така завърналият се на "Българска армия" Емил Костадинов отговори на парещия въпрос след уволнението на сърбина Миодраг Йешич.
Космическият интелект се казва Милен Радуканов, който от днес застава начело на "червените", и то за четвърти път. За назначението на новия наставник официално нищо не бе съобщено вчера след сбирката на Управителния съвет, но присъствал на сглядата потвърди новината.
Завръщащият се в ЦСКА Емил Костадинов коментира раздялата на клуба с Миодраг Йешич. "Той изобщо не трябваше да бъде назначаван", заяви Коща след сбирката на ръководството на "армейците", на която сръбският наставник беше освободен. Бившият национал отказа да признае, че начело на тима се завръща Милен Радуканов. "Все още преговаряме с български наставници, които да поемат отбора. Но сред тях не е Стойчо Младенов. За ЦСКА винаги има кандидати за треньори. Явно някой извънземен трябва да застане начело, за да тръгнат нещата", завърши Костадинов.
Решението за освобождаването на Йешич бе взето от Аспарух Никодимов, Венци Живков, Тончо Токмакчиев, Емил Костадинов и почетния президент Димитър Пенев.
Фаворит за нов треньор е Милен Радуканов. Другите варианти са Методи Деянов и Радослав Здравков. Връщането на Стойчо Младенов не е обсъждано.
Това бе втори престой на сърбина на "Българска армия". При предишния си период начело на ЦСКА той спечели шампионската титла през сезон 2005/06 г. и вкара тима в групите на УЕФА, записвайки престижни победи срещу "Ливърпул" и "Байер" (Леверкузен). Сега той изкара само два официални мача - домакинска загуба с 0:2 от "Литекс" и успех с 2:0 срещу "Черноморец".
Самият Йешич се появи на сбирката с час и половина закъснение и обяви, че днес ще разговаря със собствениците Димитър Борисов и Иво Иванов, които също не се появиха в Борисовата градина. "Нищо не мога да коментирам - заяви Генерала. - Аз съм човек, който обича да казва нещата очи в очи, а не по вестниците. Ще имам среща със собствениците."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама