Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1834340 www.bgdnes.bg

"Левски" и "Литекс" на празен стадион


"Левски" ще посрещне "Литекс" на празен стадион в първия мач на турнира за Купата на България. "Сините" бяха наказани да домакинстват без публика заради ексцесиите по трибуните на мача с "Ботев" (Пд). Същата санкция бе наложена и на "канарчетата".
"Левски" ще изтърпи своето наказание именно във важния мач с "Литекс". "Ботев" (Пд) няма да разчита на "бултрасите" в домакинството на "Черно море" на 6 април от 20-ия кръг на "А" група. Двата отбора ще играят пред закрити врата на "Колежа".
Освен това "сините" трябва да платят глоби в размер на 7000 лв., а пловдивчани още по-солена - 10 000 лева. Официалното наказание на двата клуба е лишаване от домакинство. Предвид факта, че безредиците са по трибуните, а не на терена и клубовете не са главните виновници се променя да се играе пред закрити врата.
Първият мач от 1/4-финалите в турнира за Купата на България е много важен за "Левски", тъй като на "Герена" се стремят да прекъснат "сухия" си период без трофеи, който продължава от 2009 г. Липсата на публика ще е тежък удар за Илиан Илиев срещу тима на Христо Стоичков, тъй като Камата е голям дразнител за сектор "Б". През есента срещата на "Герена" бе много емоционална, а 26-кратните шампиони победиха трудно с 2:1. Легендата на ЦСКА и българския футбол бе бурно освиркван от феновете на "Левски".
Подкрепата на публиката щеше да е много важна за "сините" и предвид кадровите проблеми в тима. Двубоят с "Литекс" пропускат наказаните Станислав Ангелов и Дъстли Мюлдер. Под въпрос за срещата са още трима от основните играчи. Кристовао Рамос, Димитър Везалов и Владимир Гаджев са с травми. Халфът въобще не излезе на терена за вчерашната тренировка. Рамос въртеше обиколки в компанията на Димитър Везалов, който има травма в коляното. Орлин Старокин поднови занимания, но все още не се чувства добре след прекарания грип. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама