Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1836083 www.bgdnes.bg

Убиецът Писториус: Пуснете ме да бягам

Заподозреният в убийството на приятелката си лекоатлет Оскар Писториус иска облекчаване на строгите условия на гаранцията си. Причината е, че има желание отново да се пусне в международни състезания. 
В искането на адвокатите му се казва, че не съществува заплаха параолимпиецът да избяга. Затова той би трябвало да получи възможност временно да напуска Южна Африка с официално разрешение. 
Писториус беше пуснат под гаранция на 22 февруари. На 14 февруари известният спринтьор застреля в дома си приятелката си Реева Стинкамп. Спортистът твърди, че го е извършил заради ужасна грешка. Прокуратурата готви обвинение в предумишлено убийство. 
В същото време семейството му опроверга появилите се информации, че той е на ръба на самоубийството. Близките му пуснаха специална декларация като реакция на интервю на негов приятел.
"Оскар Писториус е дълбоко опечален, но въпреки трагичните обстоятелства той не е на ръба на самоубийството, каквито са слуховете", съобщи семейството в комюнике.
Чичото на атлета също взе отношение по въпроса. 
"Оскар е съкрушен, но той има цел в живота си и работи за нея - заяви Арнолд Писториус. - Информациите в медиите за самоубийство са лъжливи."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама