Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1836651 www.bgdnes.bg

Стоичков остави "Литекс" без секс

Футболистите на "Литекс" само ще сънуват мацки и дискотеки, след като треньорът Христо Стоичков обяви затягане на дисциплината и едноседмичен лагер в столичен хотел.
"Литекс" пристигна в София във вторник, ден преди мача за Купата на България с "Левски". В неделя "оранжевите" гостуват на "Миньор" в Перник, но няма да бъдат разпускани по домовете, а продължават лагера. Там играчите ще трябва да се съсредоточат само и единствено върху футбола и тактическите задачи, които им поставя Стоичков.
Камата не е бил никак доволен да научи, че нападателят на "Литекс" Момчил Цветанов-Шивача се хвалил пред свои познати, че е спал с дъщеря му Мика. Както "България Днес" написа, Михаела отрича да е имала връзка с футболиста.
"Момчил Цветанов го познавам само от стадиона - заяви дъщерята на Стоичков след избухването на скандала. - Не съм имала връзка с него. За мен се говорят глупости за закуска, обяд и вечеря. Не знам дали Цветанов се е хвалел с нещо."
Поне през тази седмица всички играчи ще бъдат пред зоркия поглед на Камата и могат само да сънуват мацки и дискотеки.
Стоичков е спечелил респекта на всички свои футболисти и никой не мрънка заради дългия лагер в баровския квартал Бояна. Подходът на Ицо за налагане на млади играчи започва да дава резултат. "Литекс" доказва, че и без голям бюджет може да бъде конкурентоспособен на лидерите в шампионата.
Напълно е възможно "оранжевите" да се преборят за място в евротурнирите. Това може да стане както през турнира за Купата на България, така и чрез първенството.
За "Литекс" е огромен бонус това, че днешният мач срещу "Левски" ще се играе без публика. "Сините" са наказани за изстъпленията на част от своите ултраси на мача в Пловдив срещу "Ботев" в събота.


Стоичков беше видимо доволен от решението на Дисциплинарната комисия към футболния съюз.
"За първи път от толкова време казвам "Браво!" на БФС - заяви Камата пред "Труд". - Футболисти и треньори не са виновни с нищо, за да не играят на своите стадиони. От хулигани, преоблечени като фенове, явно не можем да се отървем. Такива провокатори нямат място на трибуните. Това са елементи, които са вредни за обществото. Затова аплодирам решенията на БФС. И ще го правя винаги когато са правилни и адекватни, както този път. Но нека не се главозамайват. Хванаха вярната посока, но това още не значи, че вече са стъпили на правилния път."
Седмицата се очертава като изключително важна за "Литекс". След тежкото гостуване на "Герена" ловчанлии имат мач за първенство в Перник, където няма да им бъде никак лесно. "Миньор" се бори за оцеляване в "А" група и ще опита с всички сили да вземе нещо от този мач. На "Стадиона на мира" със сигурност ще има много публика за разлика от срещата с "Левски" и феновете ще подкрепят "жълто-черните" до последната

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама