Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1838270 www.bgdnes.bg

„Барса“ помете „Милан“, „Галатасарай“ катурна „Шалке“ (видео)

100 000 зрители видяха истинско футболно чудо на стадион "Камп Ноу". „Барселона" разгроми с 4:0 „Милан" с головете на Лионел Меси в 5-ата и 39-ата минута, Давид Вия в 55-ата и на Жорди Алба в 91-ата минута на осминафинала реванш от турнира Шампионска лига. Така каталунците се класираха на 1/4-финалите на турнира с общ резултат 4:2. Тя бяха загубили първия мач в Италия с 2:0 и мнозина ги отписаха, но чудото стана и „Барса" лети напред.

В другия осминафинал в Шампионска лига, игран на стадион "Фелтинс Арена" в Гелзенкирхен, немският „Шалке 04" загуби от турския „Галатасарай" с 2:3.

Реклама

Головете за немския тим вкараха Нойщетер в 17-ата и Бастош в 63-ата минута, а Алтънтоп, Бурак Йълмаз и Бюлюк в 95-ата минута бяха точни за турския гранд. Първата среща в Истанбул завърши 1:1 и с общ резултатт 4:3 „Галатасарай" се класира на 1/4-финалите.

Турският тим не беше участвал в елиминационната фаза на Шампионската лига от сезон 2000/01, когато отпадна от „Реал" (Мадрид) на 1/4-финалите.

Днес ще станат ясни последните четвъртфиналисти в турнира. „Арсенал" ще гостува на стадион „Алианц Арена" в Мюнхен в мача реванш от осминафиналите срещу „Байерн" след загуба с 1:3 в Лондон. Баварците имат девет загуби от 82 домакинства в турнира. Ако победят днес, това ще е 150-ият им успех в турнира. „Байерн" е носител на Купата на Европейските шампиони три пъти, а веднъж печели трофея и в Шампионска лига. „Арсенал" няма отличие от такъв ранг до момента, а преди няколко години загубил финал в турнира срещу „Барселона".

В другия мач на стадион "Ла Росаледа" „Малага" е домакин на „Порто" след загуба с 0:1 в първата среща. Домакините участват за първи път във фазата на елиминациите, а гостите два пъти става носител на трофея в Шампионска лига. Срещите са с начален час 21:45.
 
Жребият за определяне на двойките на четвъртфиналите е в петък.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама