Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1838779 www.bgdnes.bg

Новак Джокович: Григор ми подари мача

 

 Световният  номер 1 Новак Джокович надигра със 7:6 (4), 6:1 най-добрия български тенисист Григор Димитров в третия кръг на турнира от серията "Мастърс" в Индиън Уелс.
В първия сет сърбинът имаше проблеми и трябваше да обръща резултата от 2:5. При 5:3 Григор сервираше за спечелване на сета, но допусна четири двойни грешки само в рамките на един гейм и това позволи на Джокович да остане в битката за първия сет и да се пребори за него.
"Опитах се да се задържа, да остана в мача. Започнах много слабо, много лошо. Григор сервираше много добре, но направи четири двойни грешки при 5:3 и ме върна в мача. Направи много непредизвикани грешки и аз просто трябваше да връщам топката в корта. Това си беше подарък", сподели Джокович.
Третият в света Анди Мъри (Вбр) се класира за четвъртия кръг на турнира от сериите в Индиън Уелс с награден фонд 5 млн. долара. Олимпийският шампион се справи лесно с Лу Йен-Хсун (Тайван) с 6:3, 6:2. "Беше труден мач", каза Мъри, който направи по два пробива във всеки сет. В четвъртия кръг шотландецът ще играе с Карлос Берлок (Арж), който победи номер 16 - Кей Нишикори (Яп), с 6:2, 6:2.
Седмият поставен - Хуан Мартин дел Потро (Арж), отстрани Бьорн Фау (Герм) с 6:2, 7:5. В другите срещи от третия кръг на турнира осмият поставен - Жо-Вилфред Цонга (Фр), победи Марди Фиш (САЩ) със 7:6(4), 7:6(0). Номер 17 Милош Раонич (Кан) се наложи над 12-ия Марин Чилич (Хърв) с 3:6, 6:4, 6:3. Германецът Томи Хаас (Герм) отстрани 11-ия в схемата Николас Алмагро (Исп) с 6:3, 6:7(2), 7:6(2).

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама