Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1840159 www.bgdnes.bg

„Байерн“ и „Малага“ са последните четвъртфиналисти в Лигата (снимки+видео)

Един гол не стигна на лондонския „Арсенал" да сътвори футболно чудо и да се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига. В осминафинален мач реванш от най-престижния европейски клубен турнир в света англичаните победиха като гост „Байерн" (Мюнхен) с 2:0. В първия мач „Байерн" спечели с 3:1 в Лондон и с повече отбелязани голове на чужд терен стигна до четвъртфиналите в състезанието.

Оливие Жиру в 3-ата минута откри резултата за „Арсенал". В 85-ата Лоран Кошчелни направи резултата 2:0, но за повече нямаше време и показалият характер тим на Арсен Венгер отпадна от надпреварата. Така Англия остана без нито един представител на четвъртфиналите в турнира, нещо, което не се е случвало от сезон 1995-96.

В другият мач, игран снощи, отборът на „Малага" победи „Порто" с 2:0 и също се класира за четвъртфиналите в Шампионска лига. В първия мач португалците победиха с 1:0.

Иско откри за "Малага" в 43-ата минута, а в 77-ата Роке Санта Круз оформи крайното 2:0, което класира отбора за следващия етап от турнира.

От 49-ата минута отборът на „Порто" игра с човек по-малко, след като втори жълт и червен картон получи Дефур.

Реклама

След изиграването на снощните осминафинални мачове реванши станаха ясни всички осем отбора, които продължават на четвъртфинал в Шампионската лига. Това са „Барселона", „Ювентус", „Реал" (Мадрид), „Галатасарай", "Борусия" (Дортмунд), „Пари Сен Жермен", „Байерн" (Мюнхен) и „Малага".

В петък, 15 март, от 13:00 часа в централата на УЕФА в Нион ще бъде теглен жребият за четвъртфиналите в турнира.

Жребият ще бъде пълен, като всеки от отборите може да се изправи срещу всеки друг и няма да има поставени отбори.

           

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама