Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1843882 www.bgdnes.bg

Два мача без публика в Лига Европа

Два мача от четвъртфиналите на Лига Европа ще се играят пред празни трибуни. Жребият отреди един срещу друг да се изправят "Фенербахче" и "Лацио", като и двата тима са наказани да играят пред празни трибуни. Така в нито един от двата мача няма да има публика. Агитките на "Фенербахче" и "Лацио" са сред най-дивите в Европа и клубовете често получават санкции заради изцепките на феновете си. 
Жребият в Лига Европа размина "Челси", "Тотнъм" и "Нюкясъл" и английски сблъсък в Лига Европа засега няма да има. Лондонският "Тотнъм" бе на крачка от отпадането, но се добра до 1:4 в гостуването си на "Интер" и се класира благодарение на гола си на чужд терен. Мачът бе най-интересният от осминафиналите, но бе помрачен от изстъпления на феновете на "Интер".
Ултрасите обиждаха на расистка основа тъмнокожия Емануел Адебайор, който им отмъсти, вкарвайки безценния гол за английския тим в продълженията на мача. Веднага след мача мениджърът на "шпорите" Андре-Виаш Боаш поиска наказание за италианците. 
"Ситуацията е много деликатна, УЕФА трябва да предприеме действия - заяви португалецът. - Беше много, много лесно да се чуе как скандираше публиката, така че съм сигурен, че УЕФА ще реагира. Трудно е за "Интер", защото това се е случвало с техните фенове и преди." 
Наскоро "нерадзурите" бяха глобени с 50 000 евро заради обиди към Марио Балотели.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама