Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1856127 www.bgdnes.bg

Любо Пенев: Може да съм луд, но в границите на разумното

Селекционерът на България Любослав Пенев даде пресконференция два дни преди световната квалификация на трикольорите срещу състава на Малта, която ще се играе в петък и е с начален час 18.00. Специалистът за пореден път демонстрира самочувствие и поиска същото и от своите възпитаници. Условието обаче е то да бъде подплатено с покритие.

"Гледали сме техни мачове, разучили сме ги. Нещо ново едва ли ще науча за Малта и Дания. Тренират тук. Ще се опитаме да ги наблюдаваме. Но нещо ново едва ли ще науча. Отборът на България е перфектен. Няма контузени, да чукам на дърво. Титулярният състав все още не е ясен", коментира Пенев.

Както е известно, преди два дни Пенев постави високи цели пред отбора като поиска той да се класира за Мондиал 2014. В тази връзка на въпрос на журналисти дали някой няма да го помисли за луд, Пенев обяви: 

"Може да съм луд, но в границите на разумното. Футболистите много бързо приемат и асимилират това, което се изисква от тях. Доказаха го на терена. Аз съм максималист, оптимист и затова поставям високи цели на отбора. В никакъв случай не трябва да се задоволяваме с малкото. Трябва да търсим нещо по-голямо. Искам отборът да играе със самочувствие и да не се предава. Да вярва в това, което ще постигнем. Доволен съм от това, което отборът направи до момента. Говорихме с играчите и те са наясно, че трябва да подходят със самочувствие, но не без покритие. Не ми се вярва да подценим Малта. Дал съм им доста материал по този въпрос. Не трябва да подценяваме Малта, защото няма слаби отбори. 

След като един отбор като Дания, уж с имидж, реномиран отбор, не можа да ни победи, значи сме сериозен отбор. А ние играхме с 10 човека. Виждам как се тренира, а това ни дава спокойствие, надежда и вяра", добави легендата на ЦСКА,Валенсия и Атлетико (Мадрид).Относно червения картон на Иван Бандаловски срещу Дания, треньорът заяви:

"Сигурен съм, че Бандаловски не е искал да направи това нещо с червения картон. От там нататък гледаме да не се повтаря. Може да допуснеш грешка, но тя не трябва да се повтаря два или три пъти. Искам да играят твърдо, агресивно, но с мярка - на границата на допустимото, защото прекалената агресия не е полезна за отбора.

Видяхте, че големите отбори с големите имена не са чак толкова силни. 

Сега ни предстои мач с Малта. Мисля само за него. Малта има силни страни и може би най-силната им страна е контраатаката. Обича да се затваря, играта да се води от противника и разчита на контраатакуващ стил.

Какво можем да направим ако съдиите ни ощетят?! Тогава ще трябва да се преборим и с една неправда. Трябва да имаме сили да отговорим на една такава провокация - от съдии и най-вече от противници", завърши селекционерът на трикольорите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама