Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1857495 www.bgdnes.bg

Пелето проговори: Никой не ми каза защо ме махнаха от „Левски“

„Причината за временното ми отстраняване от „Левски" не е ясна. Никой не ми я каза", обяви днес капитанът на „сините" Станислав Ангелов пред журналисти. Преди дни треньорът Илиан Илиев обяви, че маха Пелето от състава, а Кристовао Рамос е с последно предупреждение. Санкциите бяха наложени след нулевото равенство с "Монтана" на стадион "Георги Аспарухов" в мач от 18-ия кръг на "А" група.

"Знам това, което и вие знаете. Ако преча на треньора и отбора, ще си тръгна сам. За какво да се връщам, ако преча? Благодаря на ръководството. Безкрайно уважавам Илиан Илиев. Остри реплики към него никога не съм отправял. Знаете как работя и какъв професионалист съм. Винаги съм се раздавал на 100% Седя максимално далеч от съблекалнята, за да не ги потискам. Не искам интриги и скандали. Искам този отбор да успее, със или без мен. Ще продължа да тренирам индивидуално. Сега съм по-спокоен и ми падна голям товар от плещите. Надявам се това да се отрази положително на отбора, имат потенциал", заяви Ангелов.

"Не ми е приятно, че се преекспонират някои неща. Не съм си тръгвал бесен от тренировката. Няма такова нещо, супер спокойно приех новината. Щом са взели чак такива сериозни мерки срещу мен, значи е имало защо. Когато мога винаги съм се старал да помагам, дори и с отсъствието си. Ако тренирам 10-15 дни самостоятелно, няма как да помогна на отбора след това. Имам договор до лятото. Стоя по-далеч от съблекалнята, за да не преча. Не знам дали съм потискал някои от отбора, сигурно е така, щом съм отстранен. Може понякога нещо да се е случвало, не знам. Старах се да помогна на отбора, защото виждах, че не всичко е розово в отбора. Не се е получило, за което вина имам и аз. За мен ще е жалко, ако си тръгна така от "Левски", но някои може и да бъдат щастливи.

В последните дни Ангелов тренира самостоятелно на "Герена".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама