Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1857592 www.bgdnes.bg

Алкохоликът Пол Гаскойн: Пак ще си поркам

Бившият английски футболен ас Пол Гаскойн отново взриви емоциите на феновете си, като обяви, че за в бъдеще ще продължава да пие.
От началото на годината Газа бе в клиника за лечение на алкохолици, където по чудо са спасили живота му. И това си го призна бившият национал, като разкри подробности, че при постъпването му в болницата докторите са се почудили как изобщо е жив и не са му давали почти никакви надежди да "прескочи трапа".
"Сигурно ще си поркам и за в бъдеще, но това е то, когато си алкохолик", изцепи се 45-годишният Гаскойн пред "Скай Спортс". Думите му веднага понесоха буря от емоции сред феновете. Повечето от почитателите му изразиха възмущението си от това изказване, но имаше и коментари от сорта на: "Ти си Газа, ти си велик, ще правиш каквото си искаш".
Като причина за алкохолната си зависимост Гаскойн посочи... скуката. "Няма кого да обвиня за това докъде се докарах. Просто ми беше ужасно скучно и това бе най-лошото за мен. Но мисля, че сам съм си виновен за това, че скучаех", обясни бившият английски национал.
"През последните 11 години все пишеха за мен, че къркам непрекъснато, но това изобщо не е вярно. За цялото това време да съм прекарал в пиянство сумарно 14 месеца. През дълги периоди изобщо не близвах, но накрая винаги изпадах в дупка. Тя продължаваше по четири-пет седмици, в които не изтрезнявах. Просто сега трябва да избегна да изпадам в подобни депресии и да скучая. Иначе пак ще започна да пия", обяснява Газа.
И продължава: "Когато къркам, забравям за всичко. Не си давам сметка колко наранявам близките си, нито осъзнавам колко наранявам и самия себе си".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама