Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1864213 www.bgdnes.bg

Стефан Грозданов: В "Локо" (Сф) сринаха всичко

Бившият треньор на "Локомотив" (Сф) Стефан Грозданов обяви, че в клуба са сринали всичко, което той и играчите са били изградили. Под ръководството на специалиста "червено-черните" постигнаха едни от най-големите си успехи, завършвайки на второ и трето място в два последователни сезона. В евротурнирите записаха осем поредни мача без загуба.
"Съжалявам, че втора година не може да се вдигне отбора - заяви Грозданов пред "Бълагария днес". - Не вярвам да изпадне. Има няколко футболисти, които заслужават внимание и могат да избутат отбора. Борбата кой да изпадне е жестока. Застрашени са доста отбори. Трябва изключителна мобилизация и концентрация и, за да се спасиш. Иначе ставаш за резил. Това, което го градихме ние преди 3-4 години, се срути. От кога не е бил трети-четвърти "Локомотив" и да играе в евротурнирите? И втори станахме едната година, а предишния сезон играхме с "Левски" едва ли не финал. Ако бяхме били, когато паднахме с 3:5, щяхме да сме шампиони. От тогава отборът не е направил нещо специално. Не съм чул за подвизи от тяхна страна."
Треньорът добави, че първенството този сезон е интересно, защото е слабо. 
"Няма отбори, които да се отличават - обясни той. - Миналата година "Лудогорец" превишаваше по игра всички други. Можехме да кажем, че той е модел - български отбор, който играе съсвременен футбол. Тази година не е така. Надявахме се на "Левски", на ЦСКА. "Черноморец" се срина поради финансови причини. Само "Ботев" (Пд) надига глава, но все още не е готов за големи неща. Щом "Левски" и ЦСКА не са убедителни няма как. Това са двата коня, които дърпат първенството. Те винаги са го правели. По тях са се равнявали всички отбори. Сега те като са безлични, какво остава за другите."
Според него това се отразява и на националния отбор.
"Сега, ако не е Гаджев национал, кой ще е от "Левски"? - чуди се Грозданов. - Пламен Илиев е викнат, но няма да пази, ако другите не се контузят. Никога не е било от ЦСКА и "Левски" да има толкова малко представители в отбора. Те са правели целия национален отбор на България. Не случайно и Бандаловски не е викнат след постъпката с Дания и глупостите в първенството.  Любо не прощава тези неща. Той държи на дисцплината и затова поне националния отбор върви до някаква степен."
Грозданов е имал няколко оферти да поеме отбори през зимата, но ги е отказал. Те са били от тимове в дъното и са му се сторили несериозни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама