Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1864685 www.bgdnes.bg

Треньорът на министър Стойчев: Петър иска да му намеря наследник

Дългогодишният треньор на новия спортен министър Петър Стойчев - Красимир Туманов, е получил задача от доскорошния си състезател. Непосредствено преди да се откаже от спорта, 12-кратният носител на Световната купа натовари своя наставник да намери негов наследник.
"Много сме говорили на тази тема с Петър - разкри Красимир Туманов. - Затова сега ходя на всички състезания и оглеждам талантите. Направиха ми впечатление две-три момчета, които плуваха на 1500 м. Ще видя как ще се развият през лятото и ще говоря с техните лични треньори."
Специалистът и Стойчев работиха заедно цели 15 години. През този период те обиколиха света и участваха на четири олимпиади.
"Петър е много амбициозен, винаги е влизал с голям хъс в тренировките - обрисува новия министър Красимир Туманов. - Сега съм убеден, че ще работи по същия начин като спортен министър. Предполагам, че в началото може да му бъде трудно, но постепенно ще се справи с всички задачи. Дадох му съвет да бъде същият, какъвто беше в басейна."
Красимир Туманов, който печели първия медал за България от голямо първенство в плуването - сребро от европейския шампионат за юноши през 1976 г. в Осло'76 на 200 м съчетано, признава, че у нас има много таланти.
"Основната роля е на треньорите, които трябва да мотивират децата и юношите, когато навлязат в мъжката възраст - смята специалистът. - Понякога тук се къса нишката и те не продължават своето развитие при мъжете."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама