Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1866686 www.bgdnes.bg

Надъхват испанците с Надал

В Испания надъхват футболистите си с победите на Рафаел Надал на "Ролан Гарос" преди решителната световна квалификация с Франция. „Ла фурия" излиза срещу „петлите" на "Стад дьо Франс" днес от 22,00 ч. българско време в директен сблъсък за първото място в Група I от зона Европа. След четири изиграни двубоя Франция е начело с 2 точки аванс пред Испания. 
"Париж - талисман за испанския спорт", написа вестник "Марка". Изданието припомня, че тенисистът Рафаел Надал е пълновластен господар на турнира от Големия шлем - "Ролан Гарос". Испанецът има рекордните седем титли от надпреварата във френската столица, което му донесе прозвището Краля на клея.
"Рафа Надал е лицето на нашия спорт във френската столица през този век", допълва вестникът. Набляга се и на победите на Мигел Индурайн и Алберто Контадор на „Тур дьо Франс“, както и на "Барселона" в Шампионската лига през 2006 година.
Селекционерът на Испания Висенте дел Боске призова футболистите си да бъдат оптимисти преди гостуването.
"Отиваме в Париж с нагласата за победа - заяви той. - Трябва да бъдем оптимисти. След този двубой имаме нови три мача. Предстои да видим какво ще се случи."
Нападателят Алваро Негредо сравни мача с "петлите" с финал.
"Този мач е като финал, и то не само за нас, но и за Франция - обяви той. - Ще направим всичко по силите ни да спечелим. Трябва да се борим до смърт. За да се класираме на световното, трябва да сме готови да побеждаваме на всеки стадион по света. Нашият отбор вече е доказал, че е способен да го направи."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама