Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1875182 www.bgdnes.bg

Защитникът на "Черно море" Живко Атанасов: Няма да изпаднем!

Защитникът на "Черно море" Живко Атанасов е роден на 3 февруари 1991 година. Централният бранител е юноша на "Левски", но така и не получи шанс за изява в първия състав на "сините". Във Варна е от началото на 2012 г. Син е на световната ни рекордьорка на 100 метра с препятствия Йорданка Донкова.

- Живко, предстои ви мач с "Левски". Какво е настроението в отбора след лошия старт на пролетния полусезон?
- Страхотно е. Всичко е нормално. Гледаме да не се пренавиваме от това, че имаме мач с "Левски". Искаме всичко да протече нормално - тренировъчната седмица, срещата и т.н.
- Паузата в първенството беше ли ви от полза след трите поредни загуби?
- Помогна ни това, че мина доста време. Позабравихме малко пропуските си в мачовете от началото на полусезона. Имахме малко повече време да тренираме и да се подготвим за следващия мач.
- На какво отдавате трите поредни загуби?
- Преди всичко на многото пропуски на отбора. Не можахме да си вкараме положенията. Това действа на психиката на футболистите. Колкото и да атакуваш и като не вкарваш, накрая се пропуква защитата. Загубите ни се дължат главно на пропуските на отбора като цяло в нападение. Работихме над това в паузата. Наблягаме на вкарването по време на тренировките.
- За вас като юноша на "Левски" по-специален ли е мачът със "сините"?
- Честно казано, не. Мач като другите. Излизаме за победа на всяка цена както винаги. Даже може би ще е по-лесен мачът, отколкото тези с "Етър" или "Славия". Ще има открит футбол и ще бъде красив мач с попадения и от двата отбора.
- "Левски" не е в най-доброто си състояние. Успяхте ли да разучите слабостите им?
- От "Левски" може да се очаква всичко. Както сега са в лоша форма, така могат да избухнат. Въобще не трябва да се подценява този отбор. Имат много добри изпълнители и нелош треньор.
- Какво ви попречи да се наложите на "Герена"? Изкарахте няколко подготовки с първия тим на "сините", след което бяхте преотстъпен в Симитли?
- Съжалявам, но сигурно няма да мога да  отговоря на този въпрос. Трябва да го зададете на хората, които са ме преотстъпили. Не получих обяснение, каквото очаквах, за случилото се. Но такъв е животът. Един ден си там, на другия си другаде. Въпросът е, че "Черно море" ме оцениха и ме привлякоха в състава си. Вече година и половина съм тук. Не мога да кажа, че съм се наложил в титулярния състав. Доста срещи съм изиграл на доста позиции. Важното е, че хората ме ценят и разчитат на мен в дадени ситуации.
- На коя позиция се чувствате най-добре?
- Най-удобно ми е като централен защитник да играя. Там се чувствам най-сигурен и полезен за отбора. Под ръководството на Гонзо играх като десен бек в подготовката и в първия мач с "Лудогорец", но вече се ориентирам пак към центъра на защитата. По принцип, където и да съм необходим на отбора, ще играя. За мен не е чак такъв проблем.
- Какво промени Георги Иванов с идването си в "Черно море"?
- Той е страшен мъжкар и е много добър треньор. Наложи голяма дисциплина. Налага съвсем различен стил на игра на отбора. Иска да си подаваме повече топката. Изцяло промени отбора, но трябва време. Както всичко в живота, трябва време и за това нещо. Сто процента резултатите ще дойдат. Надявам се да е по-скоро.
- Ще има ли той това време? Има информации, че мачът с "Левски" е решаващ за неговото бъдеще в отбора?
- Не мога да го коментирам. Не знам как стоят нещата.
- Мястото ви в класирането в момента не отговаря на амбициите на отбора. На какво се дължи това?
- Абсолютно не отговаря! Ние сме отбор с много силни футболисти. Въобще не заслужаваме да сме на това място. Не знам защо така се получи този сезон като цяло. Срамно беше наистина.
- Борбата за оставане в "А" група е ожесточена. Ще успеете ли да се спасите?
- Ще останем в "А" група! Това е сто процента сигурно. Добър отбор съм и не вярвам да изпаднем. Не че не вярвам, но не ми го побира мисълта. Това е абсурд. Варна е един чудесен град. Страхотен е и за живеене и за всичко. Не вярвам да остане без отбор в елита. Това ще бъде несериозно при такъв силен отбор като "Черно море". Имаме и представител в националния отбор. Георги Илиев е невероятен футболист. Както и другите. Да не ги омаловажавам и останалите ми колеги. Има невероятни момчета. Просто моментното ни състояние на знам защо е такова. С една победа над "Левски" всичко се променя.
- Син сте на световната ни рекордьорка на 100 м с препятствия Йорданка Донкова. Как така се насочихте към футбола?
- Обичам тази игра. Обожавам да играя футбол. Чувствам се изпълнен. Има и още нещо. Ако бях започнал да се занимавам с лека атлетика, никога нямаше да мога да изпъкна пред майка ми. Винаги щях да съм в нейната сянка. Сега поне във футбола има някакъв шанс това да стане. Тя не беше съгласна да се занимавам с този спорт.


- Не се ли опитваше да ви насочи към други?
- Насочваше ме постоянно - тенис на корт, плуване. Имали сме големи спорове, но накрая видя, че няма да може да се пребори с мен. Въпреки че бях на 7-8 години, само за топката мислех. Така се стигна дотук.
- Изкарахте доста години в школата на "Левски". На кой треньор дължите най-много?
- Бях 10 години на "Герена". Бил съм при абсолютно всички треньори. Те всичките изповядваха един и същи стил, както и цялата школа на "Левски". Много са имената. Всички. Ако кажа двама-трима, ще обидя други двама-трима. Но все пак Викторио Павлов, Бисер Хаздай и Петко Медвецки. Много ги уважавам тези хора. Много добре сме работили с тях.
- Какво обичате да правите в свободното си време?
- Да излизам с приятели. Разходки из Морската градина. Това е, общо взето. Обичам да съм сред приятели. Най-често с момчетата от отбора, защото Варна е съвсем нов град за мен. Преди не бях идвал тук.
- Имате ли хоби?
- По принцип и футболът си ми е хоби. Професията ми е хобито. Като се замисля, няма нещо друго извън футбола.
- Следите ли други спортове?
- Гледам тенис на корт. Харесвам много този спорт. С колегите пък играем тенис на маса.
- Кой е любимият ви тенисист?
- Рафаел Надал. Много ми харесва. Страшен тенисист е.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама