Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1927062 www.bgdnes.bg

Левски направи важна крачка към класирането за финала за Купата на България

Левски направи важна крачка към класирането си за финала за Купата на България, след като се наложи с 3:1 като домакин срещу Локомотив София на стадион „Георги Аспарухов“ в първия полуфинален сблъсък.

През първото полувреме двата отбора играха на изключително бавни обороти, а положенията пред двамата вратари липсваха.

Реклама

Една от малкото интересни ситуации през първата част бе във 2-та минута, когаот Гари Родригес навлезе в наказателното поле на Локомотив и стреля от малък ъгъл, но топката излезе в аут. В 21-та минута Жоао Силва стреля от около 20 метра, но топката премина над напречната греда.

Локомотив София залагаше предимно на контраатаки и една от редките бе в 28-та минута, когато Искрен Писаров подаде към Крум Бибишков, който отклони топката към Димитър Илиев, а той стреля от дъгата на наказателното поле на Левски, но над напречната греда в аут.

Гари Родригес стреля в 36-та минута, но в страни от десния стълб на вратата на Божидар Митрев. Три минути по-късно Кристовао Рамос подаде към Дъстли Мюлдер, който центрира в наказателното поле на Локомотив, където Антонио Вутов стреля, но неточно в страни от левия стълб на вратата на Божидар Митрев.

През второто полувреме играта на Левски определено се разнообрази, а освен това „сините“ вдигнаха оборотите, докато гостите продължиха да залагат на контраатаки.

Реклама

Левски имаше чудесна възможност в 49-та минута, когато Гари Родригес излезе сам срещу Митрев и стреля, но право в ръцете му. Само минута по-късно Кристовао Рамос центрира в наказателното поле на Локомотив, след което Жоао Силва овладя топката и стреля от малък ъгъл, но Божидар Митрев успя да избие топката в корнер.

Ивайло Димитров стреля опасно от фаул в 57-та минута, когато от около 22 метра насочи топката в долния десен ъгъл на вратата на Левски, но Михаил Иванов спаси.

Левски поведе с 1:0 в 64-та минута, когато Дъстли Мюлдер пусна към Гари Родригес, който с много силен удар прати топката под напречната греда, във вратата на Божидар Митрев.

Левски удвои своята преднина в 75-та минута, когато Христо Йовов и Гари Родригес направиха двойно подаване, който стреля от дъгата на наказателното поле на Локомотив София и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Божидар Митрев.

„Сините“ имаха невероятна възможност да вкарат трети гол в 80-та минута, когато Станислав Ангелов подаде към Жоао Силва, който излезе сам срещу Божидар Митрев, но стреля много слабо и от тялото на вратаря топката излезе в корнер.

Локомотив София вкара почетен гол в 81-та минута, когато Бранимир Костадинов центрира в наказателното поле на Левски, където Димитър Илиев бе оставен непокрит и с глава прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Михаил Иванов.

Левски все пак отбеляза трети гол в 83-та минута, когато Дъстли Мюлдер центрира в наказателното поле на Локомотив, след което Стефан Велев стреля с глава, над ръцете на Митрев за 3:1.

В 87-та минута на мача бе най-спорният момент, когато Крум Бибишков пое топката в наказателното поле на Левски, а Димитър Везалов направи шпагат и нападателят падна, но съдията Христо Ристосков си замълча и не даде дузпа за Локомотив София.

Реваншът е след една седмица, като двубоят най-вероятно ще се играе на стадион „Локомотив“ в кв. „Надежда“.

Реклама
Реклама
Реклама