Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1929367 www.bgdnes.bg

Бербатов си присажда коса

Димитър Бербатов сериозно обмисля възможността да си присади коса, разкриха близки до нападателя на "Фулъм". Темето на звездата все повече се оголва и това ясно личи на терена по време на мачовете на лондонския клуб. Проблемът стана сериозен, след като косата на Бербатов започна да окапва не само откъм челото, но и откъм задната част на главата.  
Митко вече е направил сондажи из водещите лондонски клиники с цел да намери най-добрия естетичен хирург. Бербо има и подкрепата на половинката си Елена, която няма нищо против окосмението да се върне на главата на Митко.
Според специалистите цената на скъпата процедура достига до 30 000 паунда. Засега изборът на Бербо е сведен до три клиники, като една от тях се намира на прочутата лондонска улица "Харли". Там бившият му съотборник Уейн Рууни също се подложи на интервенция.


Косата на Бербатов започна главоломно да окапва през последните три години. Според близките на Бербатов това се дължи и на годините, в които Бербо опитваше да отглежда буйна грива, както и от факта, че прекалено често носи шапки. Освен това оплешивяването е и генетично заложено в Бербатови - братът Асен вече няма почти никаква коса. Оредяването изглежда идва от майчиния род, тъй като бащата Иван няма подобни проблеми.
Все пак Митко все още не се е престрашил и не е взел крайно решение да си присади коса. Другият вариант пред звездата за решаване на проблема е прическа почти нула номер.

Реклама

Боби сваля Мария Петрова

Още съвсем млад, сегашният шеф на Българския футболен съюз Борислав Михайлов се разделя с красивата си къдрава коса.
Темето му олисява и суетният вратар компенсира липсата на косми в тази част на главата с по-дълги букли покрай ушите и врата. Мъките на Боби да прикрие това, което природата му е отнела, приключват щастливо в началото на 90-те години. Той е играч на френския "Мюллуз", когато решава да си присади коса. Този метод е още нов в онези години, но това не притеснява футболиста. Експериментът е успешен и помага на Боби да спечели сърцето на красивата Мария Петрова, която по това време той упорито ухажва. Наследникът на президента на БФС -  Николай Михайлов, също вече е напълно плешив само на 24 години. Ники реши кардинално проблема, като обръсна главата си.

Сираков сложи руси кичури

Наско Сираков също се обзаведе с нова прическа покрай скорошния 50-годишен юбилей на съпругата си Илияна Раева. Косата на бившия нападател на "Левски" заплашително оредяваше през последните години, но Наско не даваше вид, че това го притеснява.
В последно време той предпочита медийните му изяви да са преди всичко в социалните мрежи и рядко дава интервюта. Затова беше изненада, когато публикува първите си снимки с новата коса. От тях се вижда, че Сираков се е сдобил с руси кичури, които бяха модерни сред 16-годишните младежи преди около пет години.

75 бона даде Уейн

В самото начало новата коса на Уейн Рууни изобщо не искаше да стои на главата му. Английският национал сам съобщи на почитателите си, че ще си прави операция на скалпа. Не се притесни да съобщи и цената - над 30 000 лири, или около 75 000 лева!
Проблемите започнаха няколко месеца след като лекарите присадиха новата коса.
Първо тя започна да променя цвета си, изтъня и накрая опада. Рууни никак не бил доволен от този развой на събитията, но от клиниката го успокоили, че ще поправят грешката. След още няколко процедури косата на футболната звезда лепна на темето му и от тогава той изглежда значително по-добре.

Иван Петков, директор в DHI Medical Group България:

Присаждането на коса не боли! 

- Увеличават ли се мъжете, които се решават да се подложат на процедурата по присаждане на коса?
- В последните няколко години придаждането на коса се приема като нещо съвсем нормално, затова все повече мъже го правят. Сред тях има доста известни хора, които се гордеят с новата си визия.
- Колко струва присаждането на коса?


- Цената зависи от много неща и за всеки отделен случай е строго индивидуален. Затова не може да се определи конктретна сума преди преглед при специалист.
- Кога трябва един мъж да потърси вашата помощ?
- Веднага след като забележи, че има косопад - видимо разреждане на косата. Колкото по-рано, толкова по-добре.
- И накрая, може би най-важният въпрос. Боли ли?
- Процедурата е почти безболезнена. Обикновенно продължава между два и шест часа за едни ден. За някой случаи отнема до два дни като всяка от двете процедури трае до шест часа.

Реклама
Реклама
Реклама