Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1950325 www.bgdnes.bg

Левски пребори ЦСКА в здрава битка във вечното дерби ГАЛЕРИЯ

Левски победи ЦСКА с 2:1 в дерби №131 между двата състава в А група. С трите точки „сините“ събраха 55, и временно излязоха пред Лудогорец, начело в класирането, преди мача на разградчани. ЦСКА остана с 47 точки на трета позиция, само с една пред Ботев Пловдив, който утре играе с Литекс.

Двата отбора направиха отлични минути и през първото и второто полувреме, и имаха поредица от добри възможности да стигнат до по-солиден резултат от трите отбелязани гола. След като играха по-предпазливо в началния четвърт час и на двете полувремена, в останалия час „сини“ и „червени“ се хвърляха без страх в битката. 15 хиляди на Националния стадион „Васил Левски“ видяха най-малкото сърцат футбол, освен дузини удари към двамата вратари, които имаха най-много работа от всички на терена.

Реклама

Резултатът се разви логично, след като Левски записа по-добри минути в края на първото полувреме, демонстрира умна игра и интересни атаки, а ЦСКА тръгна мощно, след като получи гол, и в края на първото и началото на второто полувреме бе доминиращият тим на терена.

След изравняването, на тревата на Националния стадион стана стрелбище, като и Илиев, и Черни бяха под почти непрекъснат обстрел, без шанс за спокойствие и въздух.

Илиан Йорданов за Левски, и Спас Делев за ЦСКА, бяха най-креативните за двата състава в началния половин час от срещата. Грешка на Пламен Илиев и Дъстли Мюлдер в защитата на „сините“ за малко не ги постави в неприятна ситуация в 20-та минута, но стражът догони топката, търкаляща се към празната врата. Жоао Силва търсеше как да се пласира в пеналта на ЦСКА, но при една от най-добрите възможности, се оказа в положение на засада.

В крайна сметка, малко по-разнообразните атаки на Левски доведоха до откриването на резултата в 40-та минута. Голът падна след страхотно изпълнение на Христо Йовов, нагласи се спокойно, и стреля от 17-18 метра, топката се отклони и в Апостол Попов, за да попадне в мрежата на Черни за 1:0.

Веднага след това ЦСКА отговори, Варела стреля опасно, Илиев изби с мъка, последва нов шут, след който на Делев не достигнаха сантиметри да засече в празната врата.

След почивката, нещата стартираха пред вратата на Левски, но Анисе и Марсиньо на два пъти не успяха да преодолеят „синята“ защита.

Реклама

В 52-та минута при една опасна контраатака за Левски, останаха съмнения за засада на Жоао Силва, но и нападателят на „сините“, сам срещу Черни, не успя да преодолее вратаря.

Смените на Милен Радуканов, пуснал Мартин Камбуров и Мишел Платини на почивката, дадоха импулс в играта на ЦСКА, и „червените“ бяха по-добри през второто полувреме. Заслужено, те изравниха в 70-та минута, след пряк свободен удар на отлична позиция, около 23 метра от гол линията. Марсиньо първо стреля в стената, след това топката се върна в него, и отново той среля, за да изравни, пращайки кълбото в горния десен ъгъл на вратата на Пламен Илиев за 1:1.

ЦСКА пропусна да излезе напред, след два шанса за Спас Делев, и удар с глава на Мартин Камбуров. Тласъкът от гола на „червените“ обаче в един момент спря, и те се дръпнаха леко, позволявайки и на Левски да търси друга развръзка.

Тя дойде в 90-та минута, буквално в заключителните секунди от редовното време. Жоао Силва вкара, след асистенция на Влади Гаджев, и негово центриране отдясно.

Повече време за реакция нямаше, и победата, и трите точки останаха в Левски, а ЦСКА изпусна страхотен шанс да излезе напред в класирането в А група.

Реклама
Реклама
Реклама