Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1965025 www.bgdnes.bg

Късен гол донесе успеха на Левски над Миньор Перник

Отборът на Левски победи с 2:1 Миньор Перник и отново излезе на върха във временното класиране, поне докато Лудогорец не изиграе срещата си с Етър велико Търново. Сините се наложиха с попадения на Жоао Силва и Гари Родригес в срещата от 26-я кръг на А група. Единственият гол за перничани реализира Тимислав Павлов. Двубоят се игра на стадион „Георги Аспарухов“.

Победният гол, донесъл изключително ценните три точки за Левски, падна едва в последната минута от редовното време на срещата.

Реклама

Двата тима проспаха възможността да зарадват привържениците си с нещо запомнящо се през първото полувреме. Отборът на Левски видимо владееше инициативата, като предимството на тима се изразяваше повече във владеенето на топката, отколкото на отправените опасни удари в посока на вратата на Боян Пейков. Въпреки това Даниел Димов на два пъти опита да изненада съперниковия страж, но ударите му се оказаха извън очертанията на рамката.

Едно от най-опасните положения в полза на Левски бе в даденото от съдията продължение. Гари Родригес, който преди това не успя да се отличи с почти нищо, стреля мощно от дъгата на наказателното поле, но Боян Пейков изби топката в корнер.

Още с подновяването на играта обаче Миньор Перник се опита да изненада своя съперник. Якасонго центрира по земя, Александров засече топката отблизо, но в аут. В 53-та минута и момчетата на Николай Митов показаха, че на всяка цена ще търсят 3 точки. Гари Родригес центрира отляво, а Жоао Силва от непосредствена близост игра с глава, но изпрати топката в аут.

Играта се изостри в следващите минути, за да се стигне до 64-та минута. Роман Прохазка намери Жоао Силва, който се измъкна от защитата на Миньор Перник и съумя майсторски да прехвърли плонжиралия Боян Пейков за 1:0.

В 81-та минута резултатът бе изравнен. Влезлият преди секунди Томислав Павлов реализира след директен удар от фаул за 1:1. Топката се чукна в гредата и се оплете в мрежата за радост на перничани.

Минута по-късно напрежението на терена се нажежи, след като играч на Миньор легна на терена, а футболистите на Левски пожелаха той да се изправи бързо, за да не губят време. В този момент Якасонго и Владимир Гаджев се сбутаха, в следствие на което футболистът на гостите получи червен картон.

Реклама

В последната минута от редовното време Гари Родригес успя да измъкне сините, след рикошет топката се оказа във въздуха пред нападателя, който я вкара отблизо за 2:1.

Със спечелените три точки Левски се изкачи отново на върха с 61 точки, с една повече от Лудогорец, който обаче е и с мач по-малко. Миньор Пк е на 14-а позиция с 20 точки.

Преди началото на срещата Христо Йовов получи специален плакет за забележителното си постижение в срещата с ЦСКА. Тогава Бижутера записа своя мач номер 300 с екипа на Левски.

В следващия кръг Левски гостува на Ботев Враца, а Миньор Перник е домакин на Ботев Пловдив.

Реклама
Реклама
Реклама