Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1966418 www.bgdnes.bg

Виаш-Боаш "пробива" играчи на "Челси"

Мениджърът на "Тотнъм" Андре Виаш-Боаш е говорил по телефона с футболисти на бившия си тим "Челси", гръмнаха английски медии. Тази вечер двата тима влизат в директна битка за място в Шампионската лига през следващия сезон.
"Сините" в момента са на трето място, а "шпорите" са пети, като между тях е "Арсенал", който е на две точки пред "Тотнъм". Португалският наставник на "белите" се завръща за пръв път на "Стамфорд Бридж", откакто бе уволнен от собственика Роман Абрамович.
Виаш-Боаш отказа всякакъв коментар по въпроса дали е говорил по телефона с някои от бившите си възпитаници. "Какво да коментирам? Имам все още добри отношения с някои футболисти, не само на "Челси", и понякога се чуваме", заяви троснато португалецът.
35-годишният специалист не се сдържа да проведе и психологическа война, като охули някои от звездите на "Челси". "Когато бях треньор на "Челси", имах план да се отърва от Дидие Дрогба, Франк Лампард и Джон Тери - призна АВБ. - Трябваха ми по-млади момчета, които да са по-динамични и да ги изместят от играта. Тази тройка се приемат за вечни и несменяеми и не работят достатъчно."
Ден преди така важния мач се разчу, че Жозе Моуриньо смята да покани бившия мениджър на "Блекбърн" Стийв Кийн за свой асистент в "Челси". Вече никой не се съмнява, че португалецът ще напусне "Реал" (Мадрид) и ще се завърне на любимия си "Стамфорд Бридж". По принцип Специалния си има екип от няколко човека, с които работи във всеки клуб, но държи на това да има за асистент представител на страната, в която е ангажиран. При предишния си престой в Челси Моуриньо имаше за асистент Стийв Кларк, който в момента води Уест Бромич.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама