Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1966534 www.bgdnes.bg

"Миньор" изпусна 3 бона от "Лудогорец"

Футболистите на "Миньор" (Перник) изпуснаха сериозни премии в мача с "Левски", загубен с 1:2. Парите им бяха обещани от основния конкурент на "сините" за титлата "Лудогорец".
Разградчани са обещали на "чуковете" по 5000 лв. на човек, ако бият на "Герена". Сумата за равен била 3000 лв. Парите са доста сериозни на фона на финансовата криза в пернишкия клуб. Играчите на "Миньор" бяха близо до заработването на по три бона, но гол на Гари Родригес в 90-ата минута ги лиши от бонусите.
Футболистът на "Миньор" (Пк) Виктор Софрониев разкри, че преди срещата от ръководството на клуба са съобщили на него и съотборниците му, че играят за "добри премии".
"Казаха ни само, че ще има бонуси, ако измъкнем нещо от "Герена" - сподели пред "България Днес" юношата на "сините". - Не знаехме нито колко, нито от кого са парите. Прекарал съм в "Левски" 10 години, но никога не съм виждал отбора в толкова лошо състояние. Сега веднага се обвинява някой друг, а ръководството не търси грешките в себе си. Червеният картон ни обърка и не можахме да се подредим в защита. Лявата зона остана празна и оттам дойде центрирането за гола. Изгонването на нашия футболист бе справедливо. Той удари леко шамарче на Гаджев, но правилата трябва да се спазват."
Софрониев е възмутен, че никой не се сеща за "Миньор", преди да дойдат мачовете с "Левски" и ЦСКА.
"Не ни броят за живи, докато не се стигне до двубоите, когато се говори за премии и решаване на титлата", завърши футболистът.
Изпълнителният директор на "Миньор" (Пк) ген. Йордан Димитров е дълбоко разочарован от спортния директор на "Левски" Даниел Боримиров.
"След мача той се обърна към мен с въпроса защо не сме играли по този начин и срещу "Лудогорец" - каза шефът на "чуковете". - Аз съм възпитан човек и предпочетох да не му отговарям. Ако си направи труда да провери състава ни, ще види, че 6-7 играчи бяха в състава и миналата година, когато загубихме с 0:7 от шампионите. Мисля, че той очаква всеки отбор да идва на "Герена" със свалени гащи, което е абсурдно, Ще дойдат евромачовете, където няма съдии и ще се види истинското ниво. Равенството можеше да ни помогне в борбата за спасение, но това се случва във футбола."
Той е категоричен, че няма нищо лошо някои отбори да стимулират други в борбата за титлата.
"Това са нормални неща, които се правени и преди. В касата на клуба обаче няма никакви постъпления и докато това не се промени, не мога да коментирам това. Също може да се твърди и че от "Левски" стимулират отборите да се хвърлят срещу "Лудогорец", убеден е ген. Димитров.
"Сините" шефове бяха бесни след края на мача с "Миньор". И Тодор Батков, и Даниел Боримиров обявиха, че противникът е бил стимулиран от "Лудогорец", за да скочи на "Левски".
"За всички е очевидно това, което става - заяви адвокатът. - Ние не даваме пари на никого. Имаме среща в петък, после идват двата мача на истината (финалът срещу "Берое" за Купата на България и двубоят с "Лудогорец" за първенство – бел. авт.). Убеден съм, че няма да играем така срещу "Лудогорец", имаме да им връщаме.“
Боримиров също бе учуден от метаморфозата на перничани, които преди дни допуснаха 4 гола за 10 минути срещу "Славия".
„Имат солидни спонсори, знаете. Откъде ли? Отнякъде си“, заяви спортният директор на "Левски".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама