Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1966570 www.bgdnes.bg

Синът на Велко Йотов национал

Синът на четвъртия в света Велко Йотов - Николай, бе повикан в националния отбор на България. 17-годишният играч ще дебютира за юношеския ни тим до 18 г. в контролата с Македония в петък.
Нико, както го наричат близките му, играе в регионалния отбор на Джорджия за трета зона. Там са събрани деца от целия щат. Джорджия е разделена на 4 зони. Това е направено с цел да не се пътува излишно. В тази трета зона те играят с отбори от Флорида. Той е голмайстор на тима си, като по мнението на местните специалисти разполага със страхотен десен крак. Показва и 100% успеваемост при наказателните удари.
Николай тренира и американски футбол. Дори вече е получил покана от „Харвард“ с този спорт. Наскоро е обявен и за най-перспективния състезател за последните 30 години.
Николай ще е третият представител на фамилията, обличал националната фланелка. Баща му е част от златното поколение на българския футбол - четвъртите в света от Мондиал '94. Сестра му Стефани вече направи своя дебют за женския ни национален тим. Тя взе участие в контролата с Норвегия миналата година.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама