Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/1967976 www.bgdnes.bg

Гришо: Постигнах нещо голямо! Ноле се жалва: Публиката ме освиркваше (видео)

Един закономерен завършек. Това заяви шефът на българската федерация по тенис Стефан Цветков пред БТВ за историческата победа на Григор Димитров над Световния номер 1 Новак Джокович със 7:6 (6), 6:7 (8), 6:3.

От самото начало Григор държеше мача. Той успя да наложи своята игра върху световния номер 1 и спечели, добави още Цветков.

Реклама

След уникалния успех на Григор Димитров едно от първите, които поздравиха българския тенисист се оказа лекоатлетката ни Ивет Лалова.

Спринтьорката не успя да сдържи радостта си от победата на хасковлията и почти веднага след неговия мач написа в социалната мрежа фейсбук: „Браво на Григор Димитров! Невероятна победа!"

„Обичам те, татко", написа пък 21-годишният българин на обектива на камерата, изразявайки своята признателност към човека, въвел го в света на тениса и бил него треньор още от най-ранна възраст.

Българинът поздрави всички свои фенове с кратко послание на официалната си страница във Фейсбук. „Днес аз съм едно много щастливо (и изморено) момче. Благодаря на всички, които вярвате в мен!". Това написа Григор след триумфа.

"Разбира се, че именно за такива мачове тренирам, а защо не и да ги печеля? Днес бе един от онези дни, в които се чувствах добре на корта. Преди това бях прекарал доста часове в тренировки. Имах усещането, че всъщност мога да бъда равностоен на Новак през целия мач. Точно това е и целта на подготовката преди големите турнири и евентуално преди големите мачове. Но това е просто един мач от едва втори кръг. Талантът не ти печели мачовете. Да, помага да победиш, но не може да разчиташ само на него.

Страхотна победа, добър ден в офиса. Да, разбира се, че осъзнавам, че е нещо голямо, но трябва да остана здраво стъпил на земята. Надявам се, че в следващите няколко години още много пъти ще се срещам с тези момчета. Но това е просто един мач и човек не знае какво ще се случи в следващия. Трябва да си готов и да се опитваш да работиш всеки ден. Да виждаш следващата среща като нов тест и и с вълнение да го очакваш.

Днес бе един от онези дни, в които нещата се развиват в твоя полза. Цялата битка, тези три сета, бе много забавна и достави удоволствие на всички", добави Гришо, който е спечелил всеки един от последните си 15 мача, в които е взимал първия сет.

"Тайбрекът бе доста оспорван. Той пое риска в някои удари. Все пак той е Новак и можеш да очакваш всичко от него. Той просто изигра страхотен тайбрек, в който не можах да направя кой знае колко много. Разбира се, опитах да остана позитивен. Вярвах в себе си. Според мен това е голямата искра, дала ми сили в третия сет", каза още Гришо. В четвъртък героят ще се изправи срещу Вавринка или Хиралдо в спор за място на четвъртфиналите.

Реклама

Сръбският ас Джокович призна, че победата на българина е напълно заслужена. В същото време Ноле изрази недоумението си от реакцията на публиката в Мадрид, която нееднократно го освирка по време на мача от втория кръг на Мастърса.

"Не можах да се подготвя по най-добрия начин за този турнир. Не търся оправдание за загубата. Хвърлих много сили, но Димитров беше по-добрият на корта. Поздравявам го за победата. Той игра страхотно, сервисът му ме затрудняваше, а освен това умело сменяше темпото на игра", коментира Джокович на пресконференцията след поражението.

Сърбинът, който беше абсолютен фаворит за спечелване на трофея в Мадрид, призна, че е много разочарован от освиркванията, които получи от публиката в края на втория сет. Точно тогава той поиска медицинска помощ, а у голяма част от зрителите остана впечатлението, че Ноле преиграва в опит да спре устрема на съперника си.

"Нямам обяснение защо ме освиркаха. Не съм направил нищо нередно. Факт е, че Димитров игра доста атрактивно и вероятно това е причината публиката да застане на негова страна", каза Джокович.

Междувременно стана ясно, че контузията в глезена му не е сериозно. Така той ще вземе участие в предстоящите турнири в Рим и Париж.

Реклама
Реклама
Реклама